Regija
UPOZORENJE VOZAČIMA

U Baranji 2018. šestero poginulih
Objavljeno 8. siječnja, 2019.
BELI MANASTIR

- Stanje sigurnosti (kaznena djela i slično) na području pod ingerencijom PP Beli Manastir zadovoljavajuće je, što se ne bi moglo reći za stanje sigurnosti u prometu - ističe Romeo Molnar, pomoćnik načelnika za policiju PP Beli Manastir, naglašavajući kako je broj poginulih osoba na baranjskim prometnicima tijekom protekle godine dvostruko veći nego 2017. godine.

- Prošle je godine evidentirano 218 prometnih nesreća, od čega šest s poginulom osobom. Godinu dana ranije prometnih je nesreća bilo nešto više, ali su poginule dvije osobe - kaže Molnar, apelirajući na vozače da poštuju prometne propise, poglavito one vezane uz prekoračenje brzine, vožnju pod utjecajem alkohola, korištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela i slične - ističe, dodajući kako će samo na taj način ovaj negativni trend biti smanjen. Upozorava i na najavu niskih temperatura, uz veliku količinu oborina, odnosno potrebu korištenja zimske opreme. Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa PP Beli Manastir, naglašava kako se najveći broj prometnih nesreća dogodio zbog neprilagođene i nepropisne brzine kretanja vozila.

- Od ukupno nešto više od 5000 prometnih prekršaja, prošle su godine evidentirana 3232 prekršaja prekoračenja brzine. Alkoholizirani vozači skrivili su 30 prometnih nesreća, a utvrđen je 221 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola - kaže Jurak.

Napominje kako su mladi vozači lani sudjelovali u 23 prometne nesreće, od kojih je jedna završila sa smrtnom posljedicom, 10 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. Osobe starije od 65 godina sudjelovale su u 34 prometne nesreće od kojih jedna s poginulom osobom,osam sa ozlijeđenim osobama i 24 s materijalnom štetom. Bili su počinitelji 23 prometne nesreće sa sedam ozlijeđenih osoba i 16 s materijalnom štetom. I.G.
Najčitanije iz rubrike