Crna kronika
UPRAVITELJ ZGRADE UKRAO 100.000 KUNA

Uzimao 14 godina novac od pričuve
Objavljeno 2. siječnja, 2019.
ZAGREB


Policajci Policijske uprave zagrebačke, na području Medveščaka, osumnjičili su 60-godišnjaka da je kao predstavnik suvlasnika stanara stambene zgrade i upravitelj zgrade u Zagrebu tijekom razdoblja od 1999. do 2013. zaprimao uplate zajedničke pričuve stanara, uplate potom prisvajao te uplaćivao na svoj privatni račun, ali i na račun pravne osobe, odnosno tvrkte u njegovom vlasništvu. Za uplate stanarima nije davao uplatnice niti je prikazivao izvješća o trošenju sredstava. "Tijekom 14-godišnjeg razdoblja 60-godišnjak je stanarima prouzročio materijalnu štetu u najmanjem iznosu od 100.000 kuna. Protiv osumnjičenog podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pronevjere", doznajemo iz PU zagrebačke.


Međutim, isti policajci otkrili su još jednog prevaranta. Naime, provedenom istragom policajci su doznali da je 35-godišnji stanar stambene zgrade na području Medveščaka, imao namjeru za radove popravka i zamjene krovišta zgrade angažirati njemu poznato poduzeće, a da bi to mogao napraviti morao je osigurati natpolovičnu većinu suglasnosti suvlasnika stanara čime bi si osigurao da postane predstavnik stanara. S tom je namjerom u razdoblju od 13. lipnja do 7. kolovoza ove godine pribavio ili krivotvorio potpis pokojnog stanara stambene zgrade. Obrazac dokumenta Odluke suvlasnika stambene zgrade, s krivotvorenim potpisom pokojnika, predao je upravitelju stambene zgrade kao vjerodostojni dokument i na temelju Odluke 35-godišnjak je evidentiran kao predstavnik stanara. Protiv 35-godišnjaka podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. Policija ga sumnjiči za kazneno djelo "krivotvorenje isprave".


Zbog istog kaznenog djela, no i zbog prijevare i ovjeravanja neistinitog sadržaja, kazneno je prijavljen i 66-godišnjak koji si je malverzacijama pribavio grobno mjesto?!
Naime, policija sumnja da je 66-godišnjak u ožujku 2013. godine od poznanika pribavio nevjerodostojno rješenje o nasljeđivanju izdano od Općinskog suda u Zagrebu i na temelju tog rješenja upisao se kao vlasnik grobnog mjesta na Gradskom groblju u Zagrebu. Nakon upisivanja prava vlasništva na grobno mjesto 66-godišnjak ga je prodao i tako zaradio 75.000 kuna.S.Lacić

 
Najčitanije iz rubrike