TvObzor

Seven That Spells nastupaju na velikom Roadburn festivalu
Objavljeno 14. prosinca, 2018.

Zagrebački Seven That Spells zaokružit će moćnu trilogiju "The Death And Resurrection Of Krautrock" nastupom na jednom od najprestižnijih umjetničkih manifestacija na svijetu – Roadburn Festivalu.


"The Death And Resurrection Of Krautrock" sastoji se od tri monumentalna izdanja – "AUM", "IO" te završnog dijela "OMEGA" objavljenog u siječnju. Stvaranje i produkcija opusa trajali su nešto manje od deset godina. Unutar tog razdoblja bend je odsvirao više od 500 koncerata diljem svijeta, uključujući i japansku turneju, nekoliko nastupa na prestižnom Duna Jam festivalu te mnoge festivale i klubove duž cijele Europe. Internacionalno djelovanje, koje je uvijek bilo fokus Sevena, i prema čemu je bend mnogo poznatiji izvan okvira naše države, funkcioniralo je zahvaljujući stranim agencijama i labelima koje su ih oduvijek pratile. Aktualna trilogija bila je primjerice objavljena za njemački Sulatron Records, jedan od najvažnijih psychedelic/kraut diskografa u Europi.


Roadburn festival, jedan od najrelevantnijih umjetničkih manifestacija Starog Kontinenta pozvao je Seven That Spells da 12. travnja iduće godine odsviraju cijelu trilogiju na jednom koncertu, što je potpuno sulud pothvat sa strane festivala i benda i koji će na najbolji mogući način staviti krunu na ovo izuzetno glazbeno djelo.
Domaća publika imat će priliku osjetiti moć Sevena na Festivalu najboljih bendova 22. prosinca, u zagrebačkoj Tvornici kulture, gdje će uz njih nastupiti Otrovna Kristina, Jastreb i The Magickal Wow Band.


Nikola Kučar
Možda ste propustili...

“WINGS FOR LIFE WORLD RUN” U NEDJELJU NA NOVOJ TV

Utrka koja ujedinjuje svijet

“SKRIVENI VULKAN: ERUPCIJA IZ PONORA” PREMIJERNO NA VIASAT NATUREU

Zaronite u dubine najsnažnije vulkanske erupcije

Najčitanije iz rubrike