Osijek
NAJAVLJENI RADOVI U TENJI

Iduće godine gradnja nove biciklističke staze
Objavljeno 7. prosinca, 2018.
- Moja Tenja kao najveće prigradsko naselje s velikim brojem dnevnih migracija biciklista prema Osijeku zaslužuje projekt rekonstrukcije biciklističke staze. Grad Osijek s ciljem dugotrajnijeg poboljšanja infratrukture i sigurnosti korisnika staze planira radove u smislu prometne signalizacije - najavila je dogradonačelnica Žana Gamoš predstojeću novu investiciju, provozavši se dva kilometra dugom biciklističkom stazom, na koja će se radovi od proljeća financirati kroz ITU urbane Aglomeracije Osijek.

- Vrijednost ovog projekta je dva i pol milijuna kuna. Najveća koncentracija bit će na poboljšanju drenaže, proširenju staze na širinu od dva metra te uvođenju nove i poboljšanje postojeće signalizacije. Projekt je gotov, a izdavanje građevinske dozvole u postupku. Mogu reći da ćemo postojeću biciklističku stazu produžiti, odnosno nastaviti duž cijelog naselja Tenja tako da ćemo uz postojeći kolnik postaviti biciklističku stazu s povećanim sigurnosnim mjerama i horizontalne i vertikalne prometne signalizacije - navodi zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš.

Ono što, dodala je, mještani Tenje priželjkuju je da će nakon izvedenih radova prostor biti ozelenjen, odnosno da će se posaditi drvored uz biciklističku stazu na potezu od Tenje do Osijeka, kako bi vožnja, u ljepšem ambijentu i hladovini krošanja, bila ugodnija. Podsjetimo, uz postojeću stazu već postoji javna rasvjeta.
D. Pejić
Najčitanije iz rubrike