Regija
GRUPA KONTRAST U BRATISLAVI

Slovaci izložili likovne radove
Objavljeno 19. studenog, 2018.
NAŠICE/BRATISLAVA - Slovački centar za kulturu Našice u sklopu folklornog festivala u Detvi ovog ljeta prezentirao je radove likovne grupe Kontrast iz Josipovca Punitovačkog, a izložba je bila postavljena i u Nitri. U suradnji s Uredom za iseljene Slovake i Sveučilišnom knjižnicom u Bratislavi, odnedavno i bratislavski ljubitelji likovne umjetnosti mogu vidjeti radove autora iz Josipovca Punitovačkog, pripadnika slovačke nacionalne manjine u Hrvatskoj i njezinih prijatelja.

- Likovna grupa Kontrast nastala je prije 25 godina na inicijativu akademske umjetnice Anice Popović, tada učiteljice likovnog odgoja u Osnovnoj školi u Josipovcu Punitovačkom. Izložba "Lice Kontrasta" prezentira radove Adama Konjušaka, Dražena Budimira, Josipa Brandisa, Katarine Kuric, Matije Labak, Mihaele Brkić i Anice Popović – kazala je ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice, Sandra Kralj Vukšić.

Na otvorenju izložbe bili su veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Slovačkoj Aleksandar Heina, predsjednik Ureda za iseljene Slovake Jan Varšo te ravnateljica Sveučilišne knjižnice u Bratislavi Silvia Štasselova.

Moderatorica otvorenja izložbe bila je Milina Sklabinska iz Ureda za iseljene Slovake, a stručni osvrt na izložbu iznio je koautor Luboslav Moza, likovni kritičar Galerije Artem.

Likovnu grupu Kontrast, koja djeluje unutar Matice slovačke Josipovac Punitovački, predstavila je voditeljica grupe Anica Popović.

Otvorenje izložbe upotpunili su mladi Jelisavčani koji studiraju u Bratislavi, a koji su uz podršku prijatelja iz Vojvodine izveli prigodan glazbeni program. S.F.
Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike