Regija
SMOTRA ZIMSKE SLUŽBE

Vukovarsko-srijemska županija spremna za nadolazeće zimske uvjete
Objavljeno 17. studenog, 2018.
Kupljena dva nova kamiona
VINKOVCI


Hrvatske ceste PJ Osijek, Uprava za ceste Vukovarsko-srijemske županije i Cesting Osijek, organizirali su radni sastanak u vezi s održavanjem cesta u zimskom razdoblju na području Vukovarsko-srijemske županije. Cesting je održao smotru strojeva koji će raditi na poslovima održavanja cesta, a direktor Stjepan Pintarić, između ostaloga, rekao je:


- Kao i proteklih godina, spremni smo kad je riječ o održavanju cesta u zimskom razdoblju na području Vukovarsko-srijemske županije. Održavamo oko 710 kilometara cesta, državnih i županijskih. Što se tiče zaliha soli trenutačno imamo oko 2000 tona, a u protekloj sezoni ukupno je potrošeno 3000 tona, sada je ovdje negdje oko 70 posto, a osigurana kompletna količina soli raspodijeljena je na tri mjesta stalne pripravnosti - Vinkovci, Vukovar i Županja. Za angažman tijekom zime bit će angažirana 22 vozila, a tvrtka Cesting ove je godine kupila dva nova kamiona s novim silosnim posipačima i s novim ralicama, jer jedino tako možemo obavljati sve zadatke koji su pred nama u zimskom razdoblju.
Također, iz Cestinga upozoravaju vozače kako je od 15. studenoga na snazi zabrana prometovanja vozilima koja nemaju zimsku opremu te napominju važnost zimskih guma za sigurnost u prometu. M.K.
Najčitanije iz rubrike