Regija
NASTAVLJENA DOBRA SURADNJA S FONDOM

Belom Manastiru za završetak reciklažnog dvorišta 500.000 kuna
Objavljeno 14. studenog, 2018.
BELI MANASTIR - Gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob, te predstavnici tvrtki EcoCortec, Baranjska čistoća i Stanouprava održali su radni sastanak s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Dubravkom Ponošom. Govorilo se, među ostalim, o sufinanciranju gradnje reciklažnog dvorišta, energetskoj obnovi kuća i višestambenih zgrada, nabavi komunalnih vozila i sličnim temama.

- Dobili smo konkretne informacije o sufinanciranju završetka opremanja reciklažnog dvorišta u iznosu od najmanje 500.000 kuna, što je odlična vijest - istaknuo je nakon sastanka Rob, napomenuvši kako će, nažalost, grad morati pričekati sa sufinanciranjem dijela ‘‘priče‘‘ vezane uz odlaganje građevinskog materijala. Zadovoljan je i informacijom kako će vrlo brzo biti raspisan natječaj za nabavu vozila za komunalne pogone.

- Nadam se da ćemo dobiti jedno ili dva vozila za komunalne potrebe - podvukao je Rob. Zbog konačnog zatvaranja financijske konstrukcije za završetak reciklažnog dvorišta sretan je i Damir Paulić, direktor Baranjske čistoće, a ništa manje zadovoljstvo nije skrivao ni zbog informacije o natječaju za nova vozila koja će, u bliskoj budućnosti, kada bude zaživjelo središnje odlagalište otpada, biti itekako potrebni. Ponoš, pak, nije propustio reći kako Osječko-baranjska županija prednjači po prijavljenim projektima na razne EU fondove.

- Znate pripremiti projekte i prijaviti ih, što znači da će velika količina novca stići u ovo područje - rekao je Ponoš. Dodao je kako će iduće godine biti više javnih poziva za energetsku obnovu obiteljskih domova iz EU fondova.
Ivica Getto
Možda ste propustili...

UDRUGA UMIROVLJENIH I PRIČUVNIH POLICAJACA

Hode “Ratnim putem PP Đakovo”

U GRADSKOJ ČETVRTI OLAJNICA

Vukovar dobio BMX park

Najčitanije iz rubrike