Kultura
VEČERAS OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA

Oboa, klarinet i fagot
Objavljeno 7. studenog, 2018.
OSIJEK
Zagrebački puhački trio u sastavu - Dario Golčić, Domagoj Pavlović i Žarko Perišić održati će koncert u srijedu, 7. studenoga u 19.30 sati koncert u Galeriji Waldinger u Tvrđi nastavljajući tako dugu tradiciju ove vrste puhačkoga komornog ansambla, koji neprekinuto djeluje u Zagrebu od 1969. godine, najavili su organizatori Osječke glazbene srijede u sklopu Koncertnog ciklusa grada. Na programu će biti djela: Farkaša, Tansmana, Bergama, Smalysa i Tomasija.
Oboist Dario Golčić studirao je u Freiburgu, Baselu i Lausanni. Nastupao je sa Zagrebačkim solistima, Ansamblom Cantus, komornim orkestrima iz Freiburga i Heidelberga te Novim orkestrom iz Basela. Član je Simfonijskog orkestra HRT na mjestu prvog solo oboiste. Od 2009. godine asistent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Klarinetist Domagoj Pavlović diplomirao i magistrirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu Josipa Tonžetića. Usavršavao se na majstorskim tečajevima u Francuskoj i SAD. Bavi se redakturom i snimanjem djela hrvatskih skladatelja za klarinet. Od 2002. solo je klarinetist Simfonijskog orkestra HRT.
Fagotist Žarko Perišić po završetku studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Marijana Kobetića nastavlja usavršavanje u Salzburgu. Surađuje s brojnim orkestrima te komornim ansamblima diljem Europe i svijeta na mjestu solo fagotiste kao što su Izraelski radio orkestar, Izraelski komorni orkestar, Simfonijski orkestar Tel Aviva, Jeruzalemski simfonijski orkestar, Salcburška komorna filharmonija. Od 2004. predaje fagot na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i djeluje kao solo fagotist Simfonijskog orkestra HRT. D.Kć.
Možda ste propustili...

PETI PRANDAU FESTIVAL ORGULJAŠKE I KOMORNE GLAZBE

Donji Miholjac: Pet koncerata vrsnih hrvatskih glazbenika

VENECIJA: POŽEŠKA KIPARICA NA BIJENALU

Skulptura “Relevant” poziva na interakciju

PREMIJERA FILMA “ŠTO DA SE RADI?” GORANA DEVIĆA

Dokumetarac o borcima i radnicima

Najčitanije iz rubrike