Regija
POTPISANI UGOVORI S IZVOĐAČIMA

Županija obnavlja domove zdravlja
Objavljeno 22. listopada, 2018.
OSIJEK - Uskoro počinje obnova domova zdravlja u Đakovu, Belom Manastiru i Donjem Miholjcu. Ugovore o infrastrukturnim radovima na tim objektima jučer je s predstavnicima izvođača radova potpisao župan osječko-baranjski Ivan Anušić. Riječ je o nastavku projekta "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području Osječko-baranjske županije", projektu Europske unije. Kako je rečeno pri potpisivanju ugovora, projekt je vrijedan 23 milijuna i 899.000 kuna.
- Od toga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira 2,4 milijuna kuna, 1,4 milijuna kuna sufinancira Osječko-baranjska županija, a ostalo se financira iz fondova Europske unije - rekao je Anušić. Istaknuo je kako se "tu posebno ističe obnova Doma zdravlja Đakovo, u kojem se uređuju specijalističke ordinacije u prostoru nekadašnjeg đakovačkog rodilišta koje je zatvoreno. Vrijednost tog projekta je 3,2 milijuna kuna, radovi u Donjem Miholjcu vrijedni su 540.000 kuna, a u Belom Manastiru 134.000 kuna".
- Za Dom zdravlja Našice i Dom zdravlja Osijek bit će ponovljen postupak javne nabave, nakon čega ćemo potpisati sporazume o rekonstrukciji tih dvaju objekata. Bitno nam je da radovi budu izvedeni kako struka nalaže. Domovi zdravlja i primarna zdravstvena zaštita jedna su od temeljnih obveza Osječko-baranjske županije. Nadam se da ćemo ovim projektom i ukupnim ulaganjem od gotovo 24 milijuna kuna dobiti kvalitetniju primarnu zdravstvenu zaštitu na području županije - rekao je župan Anušić.
Nataša Tramišak, pročelnica županijskog Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije, objasnila je kako će, uz infrastrukturne radove u pet domova zdravlja, procijenjene na osam milijuna kuna, a jučer su za dio tog iznosa potpisani ugovori, oko 13,8 milijuna kuna biti utrošeno za nabavu medicinske tehničke opreme.
- Za to je u tijeku postupak javne nabave i do kraja sljedećeg tjedna očekujemo ponude. Time želimo postići kvalitetniju i dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu u ruralnim krajevima, područjima udaljenima od dviju bolnica, koje imamo u Osijeku i Našicama. Treba reći kako se radovi ne odnose samo na spomenute domove zdravlja nego i na ambulante koje im pripadaju. Rok za izvođenje radova za koje smo potpisali ugovore deset je mjeseci - rekla je Tramišak. J.N.
Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike