Osijek
KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO "LEOPOLD"

Manifestacija Dani kruha protekla uz pjesmu i ples
Objavljeno 23. listopada, 2018.
Manifestacija "Dani kruha" održana je u petak u prepunoj dvorani igrališta u Livani, a organizirali su je Kulturno-umjetničko društvo "Leopold", Područna škola Briješće i Nogometni klub "Tomislav" Livana pod pokroviteljstvom Mjesnog odbora Cvjetno, Grada Osijeka i Općine Čepin.
Kulturno-umjetnički program izveli su vrtićka i školska skupina od prvog do trećeg razreda Područne škole Briješće, dječja sekcija Kulturno-umjetničkog društva "Vardarac" Grlice, dječja i odrasla sekcija Kulturno-umjetničkog društva "Leopold", Kulturno-umjetničkog društva "Josipovac" i Folklorna družina "Šokadija".
Kulturno-umjetničko društvo "Leopold" osnovano je u ožujku 2015. godine radi njegovanja i očuvanja izvornog folklora, ima ukupno 60 članova koji djeluju u folklornoj i tamburaškoj sekciji od kojih svaka ima skupinu mladih i odraslih. Dosad je to društvo uspješno organiziralo Pokladnu zabavu i Međunarodnu smotru izvornog folklora 2016. godine, a nastupalo je na više manifestacija na području Osječko-baranjske županije. D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike