Osijek
STARTUP TVRTKA GIDEON BROTHERS

Predstavljaju robote svjetskim tvrtkama
Objavljeno 22. listopada, 2018.
Inicijalno osječka startup tvrtka, sa sjedištem u Zagrebu, sada već prepoznatljivog imena Gideon Brothers, nastavlja dominaciju u industriji umjetne inteligencije. Naime, nakon što su početkom ljeta osvojili prestižnu nagradu "AI Rising Star" Founders Foruma u Londonu, gdje su stekli epitet najboljeg europskog startupa u području umjetne inteligencije, Gideon Brothers su nedugo zatim, krajem srpnja, osigurali i vrijednu investiciju od pet milijuna kuna od Taaveta Hinrikusa, estonskog poduzetnika i osnivača tvrtke Transferwise, za daljnji razvoj "robotskog mozga". U međuvremenu, prvo mjesto na natjecanju "Startup! Njemačke industrije 4.0" sredinom godine, u organizaciji hrvatske podružnice Njemačke komore za trgovinu, omogućilo im je i jedinstvenu priliku odlaska na turneju u dolinu Ruhr, od Dussledorfa do Kölna, Dortmunda, Essena, Duisburga i Bochuma, gdje su svoje sofisticirane robote i autonomne sustave predstavili najuspješnijim svjetskim tvrtkama, poput Henkela, Deutsche Posta, Deutsche Telekoma, Bayera i Metro Cash and Carryja.
- Gideon Brothers s pomoću pametne automatizacije transformira radno okruženje u industriji. Veselim se što sam imao priliku podijeliti našu priču s novim ulagačima i klijentima u Ruhrskoj dolini - rekao je Milan Račić, suosnivač ove uspješne osječke startup tvrtke, nakon važne turneje koja se odvijala od 7. do 12. listopada, a kojom su Gideon Brothers započeli novo poglavlje u poslovanju.
Valja podsjetiti kako u tvrtki Gideon Brothers skupina od 41 inženjera gradi vizualno-bazirani robotski autonomni sustav, koji kombinira tehnologiju "dubokog učenja" sa stereoskopskim kamerama, kako bi se stvorila nova vrsta robotske percepcije, pouzdana i bogata podatcima. Njihov prvi komercijalno dostupan proizvod, autonomni logistički robot za unutarnje djelovanje, može upravljati s 800 kilograma tereta, a najpodatniji je za korištenje u logistici i proizvodnji. Naime, kombinacija strojeva i softvera u velikim skladištima autonomne robote može programirati na dinamičnu suradnju i uvažavanje ljudskih faktora. Kako je upravo osječka podružnica tvrtke Gideon Brothers zadužena za izgradnju robotskih sučelja, osvajanje njemačkih investitora moglo bi se značajno odraziti i na nastavak razvoja ICT sektora u srcu Slavonije. M. Mandić
Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike