Regija
INOZEMNI TOUROPERATORI U POSJETI

Belgijci i Nizozemci oduševljeni ponudom
Objavljeno 22. listopada, 2018.
ZLATNA GREDA
U sklopu četverodnevne posjete Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, 12 nizozemskih i belgijskih turističkih djelatnika jučer je posjetilo Baranju. Eko centar Zlatna Greda, Kopački rit, beljska Vinarija, Restoran Vinarija Josić, spomen-kompleks kod Batine te novi smještajni kapacitet u Vardarcu, bila su njihova jučerašnja odredišta, nakon što su proteklih dana boravili u Osijeku, Đakovu, Iloku... Kako ističe njihov vodič Domagoj Butković iz Putovanja Slavonijom, Belgijci i Nizozemci oduševljeni su vinima i delicijama te potencijalom koji imaju slavonsko-baranjske turističke destinacije. Sigurno je kako će u svojim državama prenijeti iskustva te ovu regiju preporučiti klijentima. Na taj će način broj noćenja i dolazaka u Slavoniju i Baranju sigurno biti još veći, premda ovdašnji turistički djelatnici ne mogu biti nezadovoljni 20-postotnim porastom noćenja i 16-postotnim porastom broja dolazaka u deset mjeseci ove godine (u odnosu prema istom razdoblju prošle godine). U Eko kući Zlatna Greda dočekao ih je župan Osječko-baranjski Ivan Anušić sa suradnicima.
- Dobro znamo što imamo, ali se moramo otvoriti prema tržištima Hrvatske, Europe i svijeta. Kontinentalni turizam ima svoje prednosti. Većina je Europljana navikla na buku i gužvu, pa stoga traže mir i tišinu. Najprepoznatljiviji smo po morskom turizmu, koji nam je ove godine u proračun donio 12 milijarda kuna, ali tamo sezona traje nekoliko mjeseci, a na kontinentu neprestano - tvrdi Anušić, naglašavajući kako polako pokazujemo svijetu što imamo, no taj proizvod treba lijepo upakirati kako bi turisti kućama otišli puni dojmova i vratili se ponovo. Eko centar Zlatna Greda nazvao je odličnim primjerom iskorištenog državnog vlasništva, uz dobru poduzetničku ideju i revitalizaciju, naglasivši kako je ono fenomenalno mjesto za obiteljski odmor. Govoreći o razvoju turizma u županiji nije propustio spomenuti kako će se Dani hrvatskog turizma iduće godine prvi put održanti u Osijeku te kako će ih posjetiti više od 2000 turističkih djelatnika, za što se treba dobro pripremiti i turističke destinacije pokazati u pravom svjetlu, poput pravih hit-destinacija. U tu skupinu spada Eko kuća Zlatna Greda, karakteristična po zanimljivim sadržajima, privlačna raznim dobnim skupinama.
- Našim gostima nudimo razne vrste sportova, pa i one adrenalinske. Imamo jedini adrenalinski park u ovom dijelu Hrvatske, posjetitelji mogu iznajmiti bicikle i provozati se po netaknutoj prirodi, kada je povoljan vodostaj u kanuima mogu zaveslati Dunavom ili, u krajnjem slučaju, odmarati se na dekicama - objašnjava Maja Horvat, voditeljica marketinga Eko kuće Zlatna Greda, napominjući kako ne treba zaboraviti ni autohtonu gastronomsku ponudu.I.Getto
Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup
Najčitanije iz rubrike