Osijek
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA U DALJU

Međunarodna fišijada u restoranu Stari mlin
Objavljeno 17. listopada, 2018.
Peta zaredom Međunarodna fišijada u Dalju održat će se 10. studenoga u 14 sati u restoranu Stari mlin. Predrag Maravić u ime organizatora navodi kako je, prema programu, okupljanje kuhara predviđeno za 13 sati, kako bi preuzeli ribu do 14 sati i pripremili se za kuhanje fiša, koje počinje u 15 sati.
- Na natjecanju će fiševe žirirati međunarodni žiri od pet članova, a predviđeni su ručak i večera uz glazbeni program. Goste će zabavljati tamburaši iz Deronja i Vinkovaca, a pripremljena je i bogata tombola za posjetitelje. Za sve je kuhare dar paket začina sponzora. Ekipe mogu imati od osam do deset osoba, a sudeluju kuhari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Slovenije... - kaže Maravić. Za najbolje su kuhare, dodaje, predviđene novčane nagrade - za prvo mjesto 700 kuna, za drugo 600, za treće 500, za četvrto 400 te za peto mjesto 300 kuna, a od šestog do desetog mjesta vrijedne nagrade sponzora.
- Osigurana su drva, tri kilograma narezanog šarana, paketi začina, tijesto, kruh, pribor, vrhunski komfor u interijeru u novootvorenoj dvorani za 750 osoba, nagrade iznenađenja... Kotizacija po ekipi iznosi 230 kuna, prijave i uplate osobno i poštom primaju se do 9. studenoga, a informacije se mogu dobiti na telefon 031/625-810 (restoran Stari mlin), 092/123 9293 ili 095/53 20 939. Ova će fišijada, prema programu i kalendaru, biti posljednja u Hrvatskoj za 2018. godinu. Mnogi kuhari i gosti kažu kako je ovo najbolje organizirana fišijada u regiji pa pozivamo natjecatelje da se prijave na vrijeme za kuhanje, a goste da rezerviraju svoja mjesta i stolove uz Dunav, šest metara od obale - kaže Maravić. D. Pejić
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike