Autoglas
INFINITI EXPERIENCE

Japanci na izletu u Baranju pokazali svu svoju raskoš
Objavljeno 16. listopada, 2018.

Deset je godina luksuzna marka japanskog proizvođača automobila Infiniti na europskom tržištu. Nikada nisu skrivali kako im nije cilj biti masovan brend, nego kupcima pružiti najbolji osjećaj vožnje i upotrebe automobila. U to smo se u subotu i sami uvjerili kao sudionici "Infiniti Experiencea" u Baranji.


U osječkom salonu Grand Auta predstavljeni su manekeni - Q30, Q50, u dizelskoj i hibridnoj varijanti, te Q60s. Uz Davora Brmeža, domaćina u osječkom salonu, uvodno slovo o svakom modelu rekao je Jakov Sedlar, project manager za Hrvatsku.
Q30 došao je u 1,5 dizelskoj varijanti s automatskim mjenjačem i nizom autonomnih sigurnosnih detalja - sustav kočenja ili pak upozorenje za napuštanje voznog traka. Tu je i inteligentni tempomat s radarom, a sigurnosti, boljem užitku u vožnji i ljepšem doživljaju pridonose i LED adaptivna prednja svjetla s automatskom funkcijom dugih svjetala. Q50 dizelska varijanta sa 170 konja i automatskim mjenjačem odiše s dosta prostora i komfora u kabini, s pouzdanim dizelskim motorom male potrošnje.
Zablistao je hibrid u top-izvedbi. Benzinski motor ima 3,5 V6 motor od 305 konja, uz to ima pomoć električnog motora snage 59 konja, sve skupa 364 konja. Pogon je na sva četiri kotača, vrhunske performanse uz izrazito nisku potrošnju goriva, samo osam litara.
- Auto ne djeljuje na prvu da je toliko agresivan i snažan, sve dok se ne počne voziti, a onda smiješak s lica ne silazi. Ubrzanje od nula do sto je 5,4 sekunde, maksimalna brzina 250 km/h - rekao je Sedlar. U karavani je bio i Q60s, sportski premium kupe u top-varijanti opreme i motora. Ispod poklopca je benzinski agregat sa šest cilinadara, biturboizvedba od 405 konja, drive mode omogućava šest podešavanja pri čemu se kompletno promijene vozne značajke servoupravljača, ovjesa mjenjača. Ubrzanje do 100 km/h je za pet sekundi... Interijer svih modela je u koži, sjedala su električno podesiva... sve to pridonosi premium ugođaju u automobilu.

Karavana Infintija zaputila se u Baranju. Nadmetanje s jesenskom ljepotom Baranje gotovo je izgubio i moćni Boseov audiosustav s 13 zvučnika, koliko ih je u Q60, crvenom modelu koji je privukao najviše pogleda znatiželjnika. Ipak, potpisnik ovih redaka najzadovoljniji je sa Q50 u izvedbi Hybrid. Vozilo, iako tako na prvu ne izgleda, doista će u vožnji pokazati svu svoju snagu i spremnost za ubrzanje. Opet, ta ekološka varijanta svojom tišinom ostavlja vas u zabludi - radili li motor.
Dario Kuštro
Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

CHA SA-SOON IZ JUŽNE KOREJE

Položila ispit iz 961. pokušaja