Osijek
ULAGANJE U DERUTNU INFRASTRUKTURU

Dom zdravlja uređuje dva
stana kako bi ih ponudio
liječnicima uz zaposlenje
Objavljeno 15. listopada, 2018.

Dom zdravlja Osijek sredinom prošlog mjeseca ponovio je javni natječaj za prodaju objekta od 7112 četvornih metara u Vladislavcima. Riječ je o starom dvorcu u vlasništvu Doma zdravlja Osijek u kojem se nekada nalazila područna zdravstvena stanica, a koji je nakon selidbe na drugu lokaciju ostao napušten. Zbog poprilično derutnog stanja u kojem se spomenuti objekt nalazi, Dom zdravlja Osijek više ne želi ulagati u njegovo održavanje, a za početnu cijenu objekta postavio je iznos od 625 tisuća kuna.


Međutim, interesa na javnom natječaju za kupnju spomenutog objekta prema ovoj cijeni nema, odnosno, barem ga do sada nije bilo. "Zbog toga smo prema zakonu bili dužni raspisati natječaj još jednom i to prema identičnoj cijeni. U slučaju da se ni sada nitko ne javi, prisiljeni smo na Upravnom vijeću dogovoriti sa se spusti početna prodajna cijena nekretnine u Vladislavcima. Naime, riječ je o objektu u koji je nužno mnogo uložiti sredstava i postoje neke naznake da bi se mogao pojaviti kupac, ukoliko objekt bude jeftiniji, odnosno ako malo snizimo cijenu", komentirao je za naš listi ravnatelj Doma zdravlja Osijek Mato Lukić. Inače, u Domu zdravlja Osijek kažu kako i sami znatno ulažu u uređenje infrastrukture, tako su im na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrena sredstva za obnovu zgrada u skladu s energetskom učinkovitosti i to u zdravstvenim stanicama u Antunovcu, na Jugu II, kao i u Čepinu.

- Iznova ćemo zatražiti sredstva i za zdravstvenu stanicu u Višnjevcu, ali sada i za nekoliko objekata izvan Osijeka: u Tenji, Erdutu i Laslovu. Što se tiče opreme interijera, tu smo jako dobri i odlično smo opremljeni, ali općenito stanje spomenutih objekata je prilično loše i na tom polju ćemo morati dosta ulagati sredstava. Međutim, dobra vijest je po pitanju stručnog kadra, jer dobili smo jednu doktoricu dentalne medicine, odnosno uspostavljamo tim dentalne medicine u Tenji, jer se jedna naša doktorica odlučila vratiti iz Zagreba. Naš plan je urediti i opremiti dva stana koja se nalaze u vlasništvu Doma zdravlja Osijek. Jedan se nalazi na Vijencu Ivana Česmičkog, u Gradskoj četvrti Novi grad, i u jako je lošem stanju, te u njemu već dugi niz godina nitko ne boravi. Svjesni smo da ćemo morati uložiti dosta sredstava kako bi ga osposobili za stanovanje. Drugi se nalazi u sklopu zgrade Doma zdravlja na Jugu II, i u njemu je donedavno živjela jedna djelatnica, pa je tom objektu potrebno samo manje osvježenje. Ove stanove onda ćemo ponuditi liječnicima uz posao u Osijeku, i to kao jedan od aduta da dođu raditi upravo u našu ustanovu - optimističan je Lukić. N. Z. Eberhard
Domu zdravlja Osijek odobrena su sredstva za obnovu zgrada u skladu s energetskom učinkovitosti
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike