Regija
PRVA DJEČJA IGRAONICA

U "VIKU" se već došlo igrati 25 veličkih mališana
Objavljeno 13. listopada, 2018.
VELIKA - U prostorijama Udruge Veličanka iz Velike na radost najmlađih stanovnika općine Velika, ali i njihovih roditelja, otvorena je prva tamošnja igraonica za djecu.
Ova "Velička igraonica kreativnih avanturista", ili skraćeno VIKA, nastala je kao rezultat suradnje Udruge Veličanka sa Zakladom Slagalica iz Osijeka kroz program koji se provodi pod nazivom “Aktivni u zajednici”.
Otvorenju su, uz zaposlenike igraonice i predsjednika Udruge Veličanka Stanka Raguža, nazočili i načelnik Općine Velika Vlado Boban te dvije predstavnice Zaklade “Slagalica” iz Osijeka - Jelena Gordana Zloić i Dijana Živaković.
Ukupno 25 mališana u pratnji roditelja popunili su do zadnjeg četvornog metra prostor igraonice VIKA te već na otvorenju radionice zadali "slatke brige" voditeljima igraonice da počnu već sada razmišljati o proširenju prostorija igraonice VIKA.
Svoj djeci koja su došla na otvorenje uručeni su i simbolični pokloni izrađeni vrijednim rukama volontera Udruge Veličanka. Volonteri Veličanke također su se pobrinuli i za razne "grickalice", ali i prirodne sokove kojima su na otvorenju igraonice počastili sve mališane. Voditeljica ovog projekta Magdalena Brižić Sertić, ovom prilikom pozvala je sve koji se žele uključiti u rad igraonice neka im se slobodno jave.
- Smatramo kako ovakav tip igraonice djeci pomaže u mnogočemu: pri razvoju kreativnih i poduzetničkih vještina kao i njihovoj prilagodbi životu u zajednici, zatim stjecanju novih znanja kao razvijanju samosvijesti kod djece, ali i onom najvažnijem, a to je međusobno povezivanje s drugom djecom na ovom području. U planu nam je igraonicu održavati jedanput tjedno, a sadržaj i aktivnosti svakako će biti primjereni djeci i njihovoj dobi. Iz tjedna u tjedan planirat ćemo različite aktivnosti, a nastojat ćemo osigurati i novac za potreban materijal i pribor kako to ne bi morali roditelji plaćati – istaknula je voditeljica projekta Magdalena Brižić Sertić.
Prostorije Udruge Veličanka nalaze se u bivšoj zgradi Općine Velika, a sama igraonica nalazi se u nekadašnjem uredu općinskog načelnika.
- Drago mi je vidjeti u mom bivšem uredu ovakvu razigranu ekipu, da sam znao i prije bih iselio iz tog prostora. Kupnjom stadiona htjeli smo izbjeći da ne ode u krive ruke, i tada se postavljalo pitanje što sa starom zgradom. Evo, sada je stara zgrada općine u funkciji, ovdje rade ljudi, ovdje sada dolaze i djeca, a u planu nam je i kandidirati zgradu za energetsku obnovu – istaknuo je načelnik Općine Velika Vlado Boban na otvorenju prve dječje igraonice na području općine Velika.AGM Kruna
FINANCIRANJE IZ DONACIJA
Projekt igraonice u potpunosti je financiran iz donacija i kroz mnogobrojne održane humanitarne akcije. U rujnu je tako održana prodaja kolača koje su pripremili članovi Udruge Veličanka. Osim prodaje slastica, održana je i humanitarna prijateljska utakmica koju su odigrali nogometaši Nogometnog kluba Osijeka i nogometaši Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle (Bosna i Hercegovina). Uz donacije Zaklade Slagalica, Općine Velika i Dječjeg vrtića Velika, u ovaj hvale vrijedan projekt namijenjen najmlađim stanovnicima općine Velika su se uključile i brojne tvrtke, mediji i, naravno, roditelji mališana.

Prema općinskim planovima, namjera im je ispred dječje igraonice "Velička igraonica kreativnih avanturista" postaviti i dvije pametne klupe, rečeno je na otvorenju. "To namjeravamo napraviti kako bi roditelji tih mališana, dok čekaju djecu koja se igraju u radionici, mogli koristiti internet", pojasnio je razloge postavljanja dviju pametnih klupa načelnik općine Velika Vlado Boban na otvorenju prve dječje igraonice na području općine Velika.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike