Regija
U NOVI POGON ECOCORTEC-A ULOŽENO 27 MILIJUNA KUNA

Mikšić: Mogu reći da sam ostvario svoj baranjski san
Objavljeno 13. listopada, 2018.
Novi pogon, u kojem će na početku raditi deset ljudi, otvoren je isključivo zbog sve veće potražnje za asortimanom
BELI MANASTIR - Jučer je svečano otvorena nova EcoCortecova tvornica u Belom Manastiru, sagrađena isključivo zbog kontinuiranog povećanja potražnje za njegovim proizvodima.
Vrijednost investicije je 27 milijuna kuna, a njezinu izgradnju sufinancirali su Privredna banka Zagreb i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u sklopu programa europskih fondova. U njoj će na početku raditi deset novih radnika, a ako tržište to bude zahtijevalo, i znatno više.
- Kao rezultat sve boljeg pozicioniranja tvornice na svjetskom tržištu, utrostručili su se zahtjevi za opremom i prostornim kapacitetima te je gradnja novog objekta bila nužna. Ovo proširenje, osim što će povećati kapacitet proizvodnje, omogućit će još bržu dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD - istaknuo je vlasnik EcoCorteca, Boris Mikšić, podsjetivši kako je cijeli projekt EcoCortec skromno pokrenut prije 12 godina, kako je tvrtka dio europske grupacije Cortec te kako spada u skupinu najuspješnijih europskih proizvođača ekoloških materijala za pakiranje koji štite od korozije.
- EcoCortec je jedan od najuspješnijih projekata u mojoj karijeri. On simbolizira budućnost Hrvatske kakvu je vidim, a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Sanjao sam hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu, a s EcoCortecom smo to ostvarili. No ovo je tek početak. Poneseni odličnim rezultatima, plan nam je otvaranje još tvornica u Hrvatskoj, iz koje ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta - poručuje Mikšić, naglašavajući kako mu je jučerašnje otvaranje novog proizvodnog pogona najljepši poklon za njegov 70. rođendan. Posebno je ponosan na činjenicu da u 12 proteklih godina nisu izgubili ni jednog radnika te da nitko od njih nije doživio ozljedu na radu, što je nepojmljivo čak i za američke prilike.
- Ljudi ostaju, motivirani su i zbog toga sam sretan. Mogu reći da sam ostvario svoj baranjski san - istakno je. Pohvalio je suradnju s čak tri belomanastirska gradonačelnika te istaknuo kako nije imao problema s hrvatskom administracijom. Kako je istaknula direktorica EcoCorteca, Dijana Zrinski, u belomanastirskom proizvodnom pogonu do sada je radilo 40 ljudi, a s otvaranjem nove hale posao bi dobilo još deset osoba. Nakon završetka probne proizvodnje, dakako i u ovisnosti o potrebama tržišta, u belomanastirskom EcoCortecu moglo bi raditi i stotinjak radnika. Kako saznajemo, potražnja za radnim mjestom u EcoCortecu poprilično je uzela maha, ‘‘u redu čekanja‘‘je više od 100 zamolbi za posao. Otvaranjem novih radnih mjesta zadovoljan je i gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob.
- Već sam mnogo puta ponovio kako je za Beli Manastir i Baranju važno svako novo radno mjesto. Raduje me dobra suradnja s EcoCortecom i uvijek ćemo mu biti na raspolaganju - poručio je Rob, dodavši kako će najzadovoljniji biti kada belomanastirska poslovna zona bude puna.
Ivica Getto
Strojevi među najmodernijima u EU-u
Strojevi u novoj proizvodnoj hali među najmodernijima su takve vrste u Europi, a dokaz dobrog dosadašnjeg poslovanja činjenica je kako do sada nisu imali ni jednu reklamaciju. Važno je istaknuti kako je EcoCortec dobitnik certifikata izvrsnosti te kako gotovo cijeli asortiman izvozi diljem svijeta. Svojim patentiranim proizvodima opskrbljuje najveće automobilske proizvođače, Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu i druge važne sustave poput Boscha, IBM-a, Rolls Roycea, Ruskih željeznica, Končara, MORH-a i drugih.
Tomislav Rob, gradonačelnik Belog Manastira:

Već sam više puta rekao kako je za grad Beli Manastir i cijelo područje Baranje važno svako novo radno mjesto. Raduje me dobra suradnja s EcoCortecom i uvijek ćemo mu biti na raspolaganju.
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike