Osijek
PRVI U RH OBILJEŽILI MJESEC ORTODONCIJE

Stotinjak Osječana pohitalo na pregled
Objavljeno 11. listopada, 2018.
Dugačak red stvorio se jučer na drugom katu zgrade na Trgu Lava Mirskog 3, a sve kako bi se obavio besplatan pregled kod specijalistica ortodoncije dr. Tanje Sikore i dr. Petre Džapo. Naime, Dom zdravlja Osijek prva je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja je odlučila obilježiti mjesec ortodoncije i to na način da su na jedno prijepodne otvorili vrata svojih ordinacija za besplatne konzultacije i preglede.
- Nama je cilj da budemo vodeća zdravstvena ustanova prema pruženoj kvaliteti. Tako da smo sada svojim pacijentima odlučili ponuditi nadstandard i u dentalnoj medicini. Znamo da se na ortodontsku terapiju čeka mjesecima, a ako ne želite čekati, onda to prilično košta. Stoga smo mi danas omogućili da se bez čekanja, narudžbi i plaćanja obavi prvi pregled - komentirao je Mato Lukić, ravnatelj osječkog Doma zdravlja.
Inače, u Hrvatskoj je u ovom trenutku 70.000 pacijenta u ortodontskoj terapiji, a u Hrvatskoj je od 5150 stomatologa i tek 210 specijalista ortodoncije. HZZO omogućava besplatnu ortodontsku terapiju svima do 18 godine života, ako je problem medicinskog, a ne isključivo estetskog pitanja.
- Ortodontska terapija nije ograničena samo na dječju i tinejdžersku dob i nepravilnosti se mogu ispravljati tijekom cijelog života. No, terapije koje obećavaju ravne zube u nekoliko mjeseci nisu prave ortodontske terapije, a specijalisti ortdonocije su samo oni koji su nakon završenog stomatološkog fakulteta završili trogodišnju specijalizaciju iz ortodoncije. Takvi su upravo specijalisti Doma zdravlja Osijek - naglašava dr. Tanja Sikora. N.Z.Eberhard
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike