Osijek
PROJEKT "OSIJEK TO GOO"

Uvode građanski odgoj i obrazovanje
Objavljeno 10. listopada, 2018.
Na jučer održanoj završnoj konferenciji projekta "Osijek to GOO" - Građanski odgoj i obrazovanje zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš najavila je njegovo uvođenje u šest obrazovnih ustanova u Osijeku. To su OŠ Svete Ane, OŠ Tin Ujević, OŠ Vladimira Becića, OŠ Retfala, OŠ Frana Krste Frankopana i Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark.
- Kao što i naziv projekta kaže ‘‘Osijek to GOO‘‘, mi smo spremni krenuti s tim. Gradu su partneri u tom projektu udruge Breza i Dokkica, Nansen dijalog centar i Volonterski centar Osijek. Građanski odgoj i obrazovanja u tim će ustanovama krenuti od ponedjeljka, 15. listopada - rekla je Gamoš. Dodala je kako je tiskan i priručnik "Učenik građanin‘‘, kao i drugi popratni materijali koji su potrebni za provedbu projekta. U projekt su uključeni učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola te 7. i 8. razreda Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark.
Nikoleta Poljak, voditeljica programa u Volonterskom centru Osijek, rekla je kako je završena edukacija koja je trajala 72 sata i kroz nju je prošlo 20 nastavnika iz 11 osnovnih škola.
- Obuhvaćala je različite teme važne za aktivno sudjelovanje mladih građana Osijeka u društvenom životu. Teme koje smo obuhvatili su od onih općih informacija o demokraciji i što je Ustav, što su ljudska prava, prava potrošača... Planiramo ovu inicijativu provoditi i iduće školske godine. U školama se za pohađanje Građanskog odgoja i obrazovanja prijavilo stotinjak učenika - rekla je Poljak.J.N.
ZAHVALA VOLONTERSKOM CENTRU
"Uime svih škola u kojima će se projekt provoditi želim zahvaliti Volonterskom centru na ovoj inicijativi i Gradu Osijeku i nadam se da ćemo vremenom imati veliki broj djece koja će se odazvati projektu. Za sada je to njih stotinjak, koji će u projektu naučiti što je Vlada, što je Sabor, kako trošiti svoja vlastita sredstva i kako trošiti roditeljska sredstva, kako se odgovorno ponašati prema svojim obvezama i kako tražiti svoja prava i sve što ide uz građanski odgoj", rekao je Antun Ptičar, ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike