Autoglas
NOVI POSLOVNI UZLET KOMPANIJE IZ SVETE NEDELJE

Suradnja Pininfarine i Rimca vrijedna je 600 milijuna kuna
Objavljeno 2. listopada, 2018.

Talijanska kompanija Automobili Pininfarina najavila je suradnju s Rimac Automobilima kao vodećim tehničkim partnerom na proizvodnji prvog električnog hiperautomobila (PF0) te talijanske tvrtke, a vrijednost ugovora iznosi 600 milijuna kuna. "Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti od 600 milijuna kuna za Automobile Pininfarina i razvoj njihovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0", piše u objavi na internetskoj stranici Rimac Automobila.
Najavljeni PF0 na kojem je ostvarena suradnja s Rimcem prvi je vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, a bit će "otkriven" 2019. godine, najavljuje se u objavi.


Kako navode iz Rimac Automobila, taj ugovor važan je korak za obje strane jer Automobili Pininfarina osiguravaju inovativnog i visokokvalitetnog tehničkog partnera, dok Rimac osigurava još jedan ugovor o serijskoj proizvodnji ključnih sustava i tehnologije za važnog partnera u industriji. "Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobila Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil - PF0. Ovo partnerstvo velika je prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila", izjavio je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac.
- Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarinina dizajna u izniman automobil, PF0 - rekao je izvršni direktor Automobila Pininfarina Michael Perschke. Predstavljanjem nove generacije hiperautomobila u 2018., C_Two, Rimac je prepoznat kao maloserijski proizvođač električnih automobila visokih performansi. Međutim, njihova stručnost u razvoju električnih vozila visokih performansi postavlja ih kao ključnog dobavljača tehnologije i sustava elektrifikacije mnogim industrijskim partnerima, uključujući Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA i od sada, Automobili Pininfarina, navodi se u objavi.
Talijanska kuća dizajna Pininfarina u svijetu je poznata po dizajnu brojnih automobila. Tvrtka Automobili Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, pokrenuta je u travnju 2018. godine s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi.H
Najčitanije iz rubrike