Autoglas
NOVI POSLOVNI UZLET KOMPANIJE IZ SVETE NEDELJE

Suradnja Pininfarine i Rimca vrijedna je 600 milijuna kuna
Objavljeno 2. listopada, 2018.

Talijanska kompanija Automobili Pininfarina najavila je suradnju s Rimac Automobilima kao vodećim tehničkim partnerom na proizvodnji prvog električnog hiperautomobila (PF0) te talijanske tvrtke, a vrijednost ugovora iznosi 600 milijuna kuna. "Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti od 600 milijuna kuna za Automobile Pininfarina i razvoj njihovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0", piše u objavi na internetskoj stranici Rimac Automobila.
Najavljeni PF0 na kojem je ostvarena suradnja s Rimcem prvi je vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, a bit će "otkriven" 2019. godine, najavljuje se u objavi.


Kako navode iz Rimac Automobila, taj ugovor važan je korak za obje strane jer Automobili Pininfarina osiguravaju inovativnog i visokokvalitetnog tehničkog partnera, dok Rimac osigurava još jedan ugovor o serijskoj proizvodnji ključnih sustava i tehnologije za važnog partnera u industriji. "Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobila Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil - PF0. Ovo partnerstvo velika je prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila", izjavio je osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila, Mate Rimac.
- Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarinina dizajna u izniman automobil, PF0 - rekao je izvršni direktor Automobila Pininfarina Michael Perschke. Predstavljanjem nove generacije hiperautomobila u 2018., C_Two, Rimac je prepoznat kao maloserijski proizvođač električnih automobila visokih performansi. Međutim, njihova stručnost u razvoju električnih vozila visokih performansi postavlja ih kao ključnog dobavljača tehnologije i sustava elektrifikacije mnogim industrijskim partnerima, uključujući Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA i od sada, Automobili Pininfarina, navodi se u objavi.
Talijanska kuća dizajna Pininfarina u svijetu je poznata po dizajnu brojnih automobila. Tvrtka Automobili Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, pokrenuta je u travnju 2018. godine s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi.H
Možda ste propustili...

UNATOČ POVEĆANJU PRIHODA PROŠLE GODINE

Volkswagen steže remen, do 2023. gasi 7000 radnih mjesta

“LA MAISON CITROËN”

Najbolji štand Ženeve ima Citroën

GLOBALNA KAMPANJA PROTIV PROMETNIH NESREĆA

Spasimo 3500 života svakoga dana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana