Sport
CIBALIA ISPALA IZ KUPA

Trener Cibalije udaljen s klupe, nakon Vinkovčana na Krk stižu osječki bijelo-plavi
Objavljeno 26. rujna, 2018.
Nogometaši Cibalije minimalno su poraženi u šesnaestini finala Kupa Hrvatske. Na gostovanju na Krku ključni trenutak bio je u 38. minuti. Edi Kurolt je zaradio slobodan udarac, odnosno "skraćeni korner" s desne strane. Isti igrač ubacio je loptu u vinkovački kazneni prostor. Lopta je zapela je u gužvi, gdje je najspretniji bio prvi strijelac Krka ove sezone – Robert Brdar. Zahvatio je loptu iz okreta i poslao ju sa šest-sedam metara u mrežu. Bio je to ključni trenutak ne toliko sadržajne, ali zanimljive utakmice dvaju trećeligaških lidera, u kojoj je prva momčad zapadne skupine ipak pokazala nešto više i potpuno zasluženo, prvi put u klupskoj povijesti, izborila prolaz u osminu finala. Nogometaše Krka tamo, 31. listopada, čeka još jedan ugledni slavonski klub – Osijek. Krčani su bolje otvorili utakmicu. Zaprijetili su u 3. minuti preko Gibičara, pet minuta poslije Brdar je pokušao, a potom u 10. minuti opet Gibičar. Uoči vodećeg pogotka pokušao je iz slobodnog udarca i Čuturilo. Gosti u prvih 45 minuta ničim nisu opravdali svoj dugo godina stjecani ugled, ali ni prvoligaški renome koji baštine iz svoje bogate povijesti. Neugodni Mlakić u 18. je minuti pokušao škaricama nakon udarca iz kuta i to je bilo sve od Vinkovčana do odmora.
Nastavak je ipak donio bolje izdanje Slavonaca. Kako je vrijeme teklo, tako su Vinkovčani sve više pritiskali prema vratima Krka, no zadnja linija bodula bila je besprijekorna. Stoperi Totić i Con lišili su vratara Berkovića većega posla. Zapravo cijela krčka momčad je u defenzivnom dijelu iskazala zavidnu disciplinu i zrelost, a uz malo brži protok lopte ili točniji zadnji pas mogli su domaći puno više napraviti iz nekoliko kontri i lišiti crnih slutnji svoje navijače. Doduše, treba reći da su domaći od 74. minute igrali bez ozlijeđenog kapetana Čuturila. U prvoj minuti sudačke nadoknade vremena gostujući trener Tomić izgubio je živce pa ga je sudac Vidulin udaljio s klupe. Vinkovčani su bili nezadovoljni suđenjem Marina Vidulina, koji je na Krk stigao suditi iz istarskog Kanfanara. O igri Cibalije najviše govori podatak da u drugom poluvremenu, kada je imala inicijativu, nije stvorila ni jednu iole opasniju situaciju pred Berkovićem izuzme li se udarac Dogana u 64. minuti iz obećavajuće pozicije, koji je završio u pravodobnom bloku. Dojam je da Vinkovčani ipak nisu prikazali dovoljno da bi na kraju ostvarili plasman u osminu finala Kupa. I.Vo.
KRK *1 (1)

CIBALIA *0

KRK Stadion SRC Josip Pepi Uravić. Gledatelja: 300. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar) 7. Strijelac: 1:0 Brdar (38‘). Žuti kartoni: Zec (Krk), Kerić, Stojanović (Cibalia)

KRK: Berković 7, Malinić 6,5, Con 7,5, Totić 7,5, Golić 6,5 (od 68. Alilović –), Čuturilo 6,5 (od 77. Mijić –), Frančišković 7, Zec 6,5, Kurolt 6,5, Brdar 7,5, Gibičar 6,5 (od 64‘ Josipović –)

CIBALIA: Lešić 5,5, Mlakić 6,5, Karimović 6 (od 80‘ Tustonjić –), Kiš 6, Šarić 6, Lučić 6 (od 71. Pavičić), Karaula 6, Kraljević 6 (od 60‘ Kerić 6,5), Dogan 6, Vitaić 6, Stojanović 6
Možda ste propustili...

SUBOTNJI SUSRET 33. KOLA SUPERSPORT

Ulaznice za Lokomotivu

HAJDUK OSTAO NA TREĆEM MJESTU LJESTVICE

Pobjeda Hajduka protiv Rudeša na praznom Poljudu

Najčitanije iz rubrike