Regija
KRAJ PROJEKTA

Opremljene 33 ordinacije Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije
Objavljeno 25. rujna, 2018.

VIROVITICA - Održana je završna konferencija projekta “Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Virovitičko-podravskoj županiji”, ukupne vrijednosti 6.641.894,03 kuna, od kojih je 5.595.000,91 kuna nepovratno. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodila ga je Županija, s partnerom na projektu, županijskim Domom zdravlja. Cilj je projekta bio poboljšati pristup zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima te povećati broj usluga pružatelja zdravstvene zaštite na primarnoj razini. Nazočne su pozdravili župan virovitičko-podravski Igor Andrović i ravnatelj županijskog Doma zdravlja Ivica Fotez te županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica, nakon čega je slijedila prezentacija rezultata projekta.


– Obnovili smo pet ambulanti u depriviranim područjima, uz građevinski dio radova kojima smo omogućili normalne uvjete rada i za liječnike i za pacijente, došla je i prijeko potrebna oprema te smo uspjeli podići kvalitetu i razinu pružanja zdravstvene zaštite za naše korisnike – rekao je ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Ivica Fotez, dodavši kako svaki pacijent treba imati jednaku zdravstvenu skrb nevezano uz područje u kojem živi, a korak prema tome bio je ovaj projekt. Izvedeni su građevinsko-obrtnički radovi na ambulantama u Cabuni, Čačincima, Vaškoj, Gradini i Turanovcu. U ambulanti u Pitomači ugrađena je vertikalno podizna platforma, čime je omogućen i olakšan pristup osobama smanjenje pokretljivosti, a rekonstrukcijom ordinacije fizikalne medicine u Slatini stvoreni su uvjeti za kvalitetnije provođenje zdravstvene djelatnosti fizikalne medicine. Izvedenim radovima osiguralo se ispunjenje minimalnih tehničkih uvjeta propisanih Pravilnikom o minimalnim uvjetima u pogledu prostora i medicinsko tehničke opreme.
Odobrenim sredstvima nabavljena je i suvremena medicinska oprema za 33 ordinacije Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije. V.G.

6,6

milijuna kuna vrijedan je projekt poboljšanja primarne zdravstvene zaštite
Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike