Regija
NEGATIVAN REZULTAT VEĆI OD MILIJUN KUNA

Slatina kom u teškoćama nakon razdvajanja od Komrada
Objavljeno 25. rujna, 2018.
SLATINA - Komunalna tvrtka Slatina kom prošlu je godinu završila sa negativnim rezultatom većim od milijun kuna.
– Taj rezultat nastao je od početka procesa razdvajanja jedinstvenoga komunalnog društva Komrad 2012. godine. Podjela nije načinjena na dobar način i Slatina kom je prošao mnogo gore. Niz godina Grad kao vlasnik nije s upravom radio na obnovi materijalnih sredstava, nije bilo investicija, a to je rezultiralo starom opremom i velikim troškovima, kaže direktor Sanjin Hmelik.
Problem je i široki spektar djelatnosti - čak devet. Neke financijski nisu bile atraktivne i dodijeljene su Slatina komu i stvaraju gubitak - održavanje javne rasvjete s neadekvatnim cijenama usluga, stambena pričuva te povećanje troškova upravljanja otpadom.
– Prikuplja se odvojeni reciklabilni otpad u pet separacija, za pojedine plaćamo, a pojedine nitko ne želi preuzeti ni uz plaćanje. Povećane su i cijene goriva pa je prikupljanje otpada neprofitabilno, kaže on.
Nabrojio je i unutarnje razloge za loš rezultat - gubitak koncesije za prikupljanje i zbrinjavanje otpada u općinama Čađavica i Sopje, prevelika uprava za obim poslova koji tvrtka obavlja i slabija radna disciplina. Rješenje problema vidi u nabavci nove opreme i strojeva, uvođenju sustava nadzora vozila i potrošnje goriva, evidenciji učinkovitosti djelatnika, boljem nadzoru utroška materijala i optimizaciji broja djelatnika.P.Ž.
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike