Regija
PRIZNANJA ČLANOVIMA DVD-A

Spomenice je dobilo šest veterana
Objavljeno 25. rujna, 2018.
DONJA MOTIČINA - Dobrovoljno vatrogasno društvo Donja Motičina proslavilo je 70. obljetnicu djelovanja. Zahvaljujući mnogim entuzijastima, motički vatrogasci kroz povijest su odgovorno i hrabro obavljali svoj posao, a natjecali su se i na raznim natjecanjima, gdje su svojim znanjem i vještinom polučili dobre rezultate. Svake godine društvo sudjeluju u prosjeku na sedam natjecanja i kupova na lokalnoj razini s najmanje tri do pet ekipa, a četiri puta sudjelovali su i na državnim natjecanjima. Uspješan niz na lokalnoj razini nastavio se te su u 2017. godini na područnom natjecanju u Breznici Našičkoj s četiri ekipe osvojena dva prva i dva druga mjesta, a ove godine u Podgoraču s pet ekipa osvojena su tri prva mjesta. Ove godine krajem rujna muška mladež sudjelovat će na 13. državnom natjecanju u Zadru.
Svečana proslava ujedno je bila prigoda za dodjelu odličja, priznanja i zahvalnica zaslužnim članovima za njihov rad u DVD-u. Tako su spomenice Vatrogasni veteran dobili Franjo Batrac, Matija Batrac, Zlatko Cajner, Mato Peršić, Mirko Radačić i Franjo Vinković. Priznanja za 60 godina rada u DVD-u dobili Franjo Batrac i Mato Peršić, za 50 godina Matija Batrac i Mirko Radačić, za 40 godina Zlatko Cajner, Josip Kovačević i Boro Peršić kojemu je pripalo vatrogasno priznanje za posebne zasluge. Priznanja za 20 godina djelovanja primili su Marko Bodo, Damir Knežević, Ivan Lukačić, Mladen Peršić, Danijel Slivečko, Matija Štefančić i Bernard Vrabac.
Zlatna plamenica dodijeljena je Ivanu Vargi, Zlatku Vinkoviću i Davoru Vrapcu, a zlatne medalje Petru Tomcu. Srebrne plamenice dobili su Josip Kovačević, Mladen Peršić, Tomislav Peršić, Matija Štefančić i Bernard Vrabac, a srebrne medalje Ivan Peršić, Darko Vinković, Stanislav Vinković i Ivan Vrabac. Dodijeljene su i brončane plamenice – Stjepan Bijuklić, Robert Dološić, Benedikt Knežević, Damir Knežević i Danijel Slivečko te brončane medalje – Marko Bodo, Tomislav Granat, Kristijan Kovačević, Marko Kovačević, Ivan Lukačić, Edi Mihaljević, Dino Peršić, Matko Stuparić i Marko Škarić.
Vatrogasna priznanja dodijelili su predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić i predsjednik DVD-a Donja Motičina Boro Peršić.
Ono što je također vrijedno istaknuti jesu djeca i mladi, što daje nadu u svjetlu budućnost DVD-a Donja Motičina, a ove godine zahvalnice je primilo njih 32. S.Fridl
Možda ste propustili...

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike