Regija
ŽUC: OTVORENO PET GRADILIŠTA

Gradnja staze od Ovčara do Vetova
Objavljeno 23. rujna, 2018.
OVČARE - Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije ima trenutačno otvoreno pet gradilišta na rekonstrukciji i sanaciji prometnica i pješačkih staza uz najfrekventnije prometnice. Jedno od gradilišta je dugi niz godina očekivana pješačka staza od naselja Ovčare uz brzu i frekventnu prometnicu Vetovo - Jakšić. Tom cestom prolazi i veliki broj šlepera i kamiona s teretima iz Kamenoloma Vetovo i s poljoprivrednih površina Kutjeva i stotina OPG-ova koji imaju svoje poljoprivredne površine u tom dijelu.
Radove, koji su u završnoj fazi, obišli su ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. – Ovdje smo na završnim radovima vrlo važne pješačke staze. Ona mnogo znači mjestu Ovčare iz kojega djeca idu u školu u Vetovo. Sigurnost djece nam je iznimno važna i zbog toga je ŽUC riješio ovaj problem. Sagrađeno je 1000 metara staze ukupne vrijednosti 650.000 kuna – istakao je župan Tomašević.
- Zadovoljan sam što smo uspjeli realizirati projekt kojim nakon pedesetak godina ostvarujemo želju stanovnika Ovčara. Sigurnost djece će sada biti veća, a i povezali smo dva mjesta i olakšali im komunikaciju – rekao je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir.
Župan Tomašević obišao je i radove na rekonstrukciji ceste Sesvete - Lakušija na prometnici koja prolazi kroz naselje Jakšić iz pravca Vetova i priključuje se na državnu cestu u centru Jakšića te gradnju nogostupa u Veličkoj ulici na području općine Kaptol.AGM Kruna
Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike