Regija
STRANKA GA IPAK ODLUČILA ZADRŽATI

Miličević ostaje u Saboru do kraja 2018.
Objavljeno 19. rujna, 2018.
Zbog obveza na terenu u provedbi vrlo vrijednog projekta Dražen Milinković još ne može aktivirati saborski mandat
ŽUPANJA - Nakon ljetne stanke Hrvatski sabor danas nastavlja s radom, a suprotno ranijim najavama, među zastupnicima na Markovu trgu bit će i Davor Miličević (HDZ) koji je prije mjesec dana za Glas Slavonije rekao da se na vlastiti zahtjev odlučio povući iz Sabora i u potpunosti posvetiti gradonačelničkom poslu u Županji.

Milinković na teren

U listopadu 2016. preuzeo je odgovornost i u 9. Saziv Sabora ušao umjesto Vinkovčanina Dražena Milinkovića, predsjednika vukovarsko-srijemskog HDZ-a, koji je bio 2. na listi HDZ-a u 5. izbornoj jedinici.
Nakon prošlih parlamentarnih izbora Milinković se odlučio vratiti u Vinkovce radi stranačkih priprema za predstojeće lokalne izbore. I on nam je sredinom kolovoza najavio da će na početku jesenskog zasjedanja Sabora, s obzirom na to da se kolega Miličević odlučio vratiti lokalnoj politici, aktivirati svoj mandat. No stranka je sve to odlučila prolongirati za nekoliko mjeseci. S obzirom na to da je Dražen Milinković direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, tvrtke koja je nositelj vrlo vrijednog projekta aglomeracije Vinkovci, i koja uz grad Vinkovce obuhvaća i tri općine - Ivankovo, Cernu i Otok, koji je u provedbi i da je jedini potpisnik svih dokumenata, središnjica HDZ-a procijenila je da je u ovom trenutku njegova nazočnost na terenu itekako važna i da za sada ne može u Sabor. Odlasci u Zagreb i često izbivanje radi saborskih obveza bili bi otegotna okolnost za realizaciju projekta. A osim Miličevića nema drugog kandidata s područja Vukovarsko-srijemske županije koji ga može zamijeniti.
Odabrao Županju

Obavljeni su razgovori i županjski gradonačelnik Davor Miličević zamoljen je da u Saboru ostane do kraja ove godine, na što je i pristao, a onda se definitivno vraća kući i posvećuje isključivo obvezama u Gradu i lokalnoj problematici.
Do tada će Milinković odraditi većinu posla vezanog uz projekt i moći će aktivirati svoj mandat. Miličević je uvijek isticao da mu je obnašanje dužnosti gradonačelnika na prvome mjestu i kada bi morao birati da ne bi ni trenutka dvojio - uvijek bi odabrao Županju umjesto Markova trga. A odlukom o povlačenju iz saborskih klupa, a koju mu je stranka zbog viših interesa i utvrđenih prioriteta prolongirala za tri mjeseca, to je i pokazao.
- Ostat ću u Saboru do kraja ove godine radi posla i projekta koji se radi na području županije - kazao nam je jučer, ponovivši da i dalje ostaje pri svome stavu i odluci.
- Procijenio sam da je bolje vratiti se u Županju na svoje radno mjesto i u potpunosti mu se posvetiti, jer posla i obveza u gradu ima jako mnogo. Imamo dosta i europskih projekata koje treba gurati i za koje se moramo izboriti. Pokazali smo da to znamo i vjerujem da ćemo u povlačenju sredstava biti još uspješniji - ustvrdio je.
Vjeruje da je svih dosadašnjih godina u Zagrebu uspio upoznati mnogo ljudi i uspostaviti veze i kontakte koji će moći pomoći i pridonijeti razvoju Županje.
Marija Lešić Omerović
Možda ste propustili...

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

NA GRADSKIM BAZENIMA u ĐAKOVU

Počele pripreme za kupališnu sezonu

Najčitanije iz rubrike