Regija
INOVATIVNA PODUZEĆA

Inspectu 2,5 milijuna nepovratnih sredstava
Objavljeno 12. rujna, 2018.
ĐAKOVO - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je ugovore o nepovratnim EU sredstvima hrvatskim poduzetnicima unutar natječaja "Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu", među kojima je i tvrtka Inspecto iz Đakova. Riječ je o specijaliziranoj kontrolnoj kući s gotovo 20 godina iskustva u pružaju cjelovitih usluga u kontroli robe i laboratorijskih ispitivanja u RH i inozemstvu. Tvrtka je dobila 2,5 milijuna kuna nepovratnih sredstava za projekt pod nazivom "InspectoKOM - Komercijalizacija inovacija tvrtke Inspecto". Ministarstvo je, temeljem ovog poziva, do sada sufinanciralo 20 inovativnih poduzeća ukupne vrijednosti od 40 milijuna kuna nepovratnih sredstava.
- Ministarstvo je do danas odobrilo financiranje za 2068 projekata, kojima je dodijeljeno 3,4 milijarde nepovratnih sredstava čime se planira otvoriti više od 8700 radnih mjesta - istaknuo je Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.
Tvrtka Inspecto iz Đakova uložit će dobivena sredstva u prilagodbu i primjenu inovacije procesa, usluga i organizacije te će se akreditirati deset novih metoda što će dugoročno znatno unaprijediti konkurentnost na rastućem tržištu zdravstvene ispravnosti hrane u RH i Europi. Ukupna vrijednost projekta tvrtke Inspecto iznosi 6,5 milijuna kuna. M.A.
Možda ste propustili...

GRAD IZRADIO INFORMATIVNI LETAK O SPORTSKIM KLUBOVIMA

Što više djece uključiti u sport

UREĐAJ ZA VIDEONISTAGMOGRAFIJU

Vukovarskoj bolnici pomoć Konzuma

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RJEŠENJE DUGOGODIŠNJIH PROBLEMA U ŠEĆERANI

Postaju vlasnici zemljišta na kojemu su im stanovi

2

IZRAĐUJU UKRASNE SAPUNČIĆE

Kich Sapunich postao prepoznatljivi vinkovački brend

3

“VUKOVAR TO SMO MI”

Istrčali 90 km između Našica i grada heroja