Osijek
PODIJELJENO 58 HUMANITARNIH PAKETA

Putevi milosti darivali potrebite
Objavljeno 11. rujna, 2018.

Kršćanska humanitarna udruga Putevi milosti jučer je u svome sjedištu na Jugu 2 podijelila humanitarne pakete socijalno ugroženim obiteljima s područja Aljmaša, Erduta, Dalja, Silaša, Tenje, Bilja, Vardarca, Luga, Čepina, Čepinskih Martinaca i Hrastina.


Podijeljeno je ukupno 58 paketa, čija je vrijednost 100 kuna, a sadrže 16 različitih prehrambenih i higijenskih artikala. Sredstva za nabavu humanitarnih paketa osigurana su preko javnih natječaja iz dva projekta, projektom Pomoć potrebitima u hrani i higijenskim potrepštinama, koji je financirala Osječko-baranjska županija, i projektom Pomoć potrebitima Slavonije i Baranje, koji je financirao Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.
- Sada smo obuhvatili 58 socijalno ugroženih obitelji koje dolaze iz okolnih mjesta, a u idućoj akciji, u ponedjeljak, 17. kolovoza, podijeliti ćemo pakete za 115 osječkih obitelji. Trudimo se koliko je god moguće pomoći socijalno ugroženima, prošle godine imali smo veliki projekt Europske unije, gdje smo radili na području šest županija, ove godine toga nema, stoga nastojimo pomoći ljudima ovakvim manjim projektima - poručio je Krešo Žarković, predsjednik udruge Putevi Milosti.
Među okupljenim ljudima, koji su nam rekli kako im ovakva pomoć puno znači, našla se i Mirjana Barišić, majka sedmero djece.
- Dobro mi dođe ovakva pomoć, suprug dugo ne uspijeva pronaći posao, živimo od socijalne pomoći, stoga nam namirnice koje dobijemo od ove udruge puno znače. Bila to samo kila brašna ili litra mlijeka, opet je dobro, snalazimo se nekako - poručila je gospođa Mirjana. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike