Regija
53. VINKOVAČKE JESENI

Više od 4000 sudionika u mimohodu Dječjih jeseni
Objavljeno 10. rujna, 2018.
Nastupila su čak 62 kulturno-umjetnička društva i pokazala da su čuvari tradicije

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

VINKOVCI - Više od 4000 najmlađih čuvara hrvatske folklorne tradicije iz 62 KUD-a i folklornih skupina, sudionika Dječjih Vinkovačkih jeseni, prošlo je u šarenoj povorci preko pješačke zone, Trgom bana Šokčevića, Dugom ulicom preko Trga Franje Tuđmana, kroz Slavonski sokak do glavnog šatora gdje je održan drugi dio Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina.
Riječ je o jednoj od temeljnih priredbi Vinkovačkih jeseni utemeljenih 1966. godine, a Dječje Vinkovačke jeseni održavaju od 1970. godine i tradicionalno su jedna od najposjećenijih priredbi te tradicijske manifestacije.
Lijep i sunčan dan privukao je na ulice Vinkovaca veliki broj posjetitelja koji su došli uživati u folklornom umijeću najmlađih sudionika vinkovačke jesenske manifestacije. Mnogi roditelji odjenuli su svoju djecu u narodnu nošnju, tako da smo imali lijep dekor na početku 53. Vinkovačkih jeseni.
- Ovo je meni najdraži dio manifestacije Vinkovačkih jeseni, gdje 62 kulturno-umjetnička društva pokazuju svoju raskoš. Djeca su naše blago i mi moramo čuvati djecu, moramo činiti sve da ih ima što više, da Hrvatska diže broj stanovnika, a ne da pada i ovo je zasigurno jedan način kako se boriti protiv toga. Ljudi kod nas vole tradicijsku kulturu, djeca se odgajaju u tom duhu i zato vole doći na Vinkovačke jeseni, prikazati ono što nose u svom kraju - rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.
Prolazeći ulicama do velikog šatora na Trgu Vinkovačkih jeseni, djeca su plesala i pjevala praćena pljeskom mnogobrojnih posjetitelja grada na Bosutu.
U svečanom mimohodu vidjeli smo, osim KUD-ova, Udrugu osoba s invaliditetom ‘‘Bubamara‘‘ Vinkovci, Gradski puhački orkestar, Vinkovačke mažoretkinje, Mažoretkinje općine Nuštar, te jahačice i jahače članove konjogojskih udruga i klubova s područja grada Vinkovaca.

Mario Kokaj
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike