Osijek
MEĐUNARODNI TJEDAN MLADIH

Slavonci aktivni u Ljetnom kampu
Objavljeno 18. kolovoza, 2018.
Šestero mladih s područja Slavonije boravilo je od 5. do 13. kolovoza u Ljetnom edukacijskom kampu u Športsko-rekreacijskom centru Kukavica u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Kamp je organiziran u povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih (12. kolovoza), koji je proglasila Opća skupština UN-a. Među 80 sudionika iz devet država bili su i Anamarija Preisler i Karlo Maček iz Požege, Ivana Belak, Mirna Babić i Matej Medved iz Đakova, a iz Osijeka Marko Perković u svojstvu generalnog koordinatora projekta u Organizacijskom odboru koji je brojao 17 članova.
Ovogodišnja tema Međunarodnog dana mladih je "Sigurna okolina za mlade“. Sudjelovanjem u projektnim aktivnostima baziranim na metodama neformalne edukacije sudionici su iskusili kako je to raditi u timu, usavršili su komunikacijske vještine, razvijali znanja, vještine i stavove potrebne za promicanje tolerancije i međusobnog poštivanja. Sudionicima je omogućeno sudjelovanje u radionicama koje su prilagodili stručni voditelji s temama neverbalne komunikacije, nošenja sa stresom, kritičkog mišljenja i stripa te sporta, plesa i orijentacije u prirodi. Edukacijske radionice održane su na engleskom jeziku sa svrhom stjecanja komunikacijskih, prezentacijskih i organizacijskih vještina, razvijanja kritičkog razmišljanja s osnovama znanja o grupnoj dinamici.
Kamp je održan u organizaciji udruge Impress, u suradnji s Gradom Daruvarom, Gradom Bjelovarom i Bjelovarsko-bilogorskom županijom. D.Ku.
Najčitanije iz rubrike