Regija
GRAD VUKOVAR OSIGURAVA JEDNODNEVNE IZLETE

Penava posjetio umirovljenike koji utorkom besplatno odlaze u Bizovac
Objavljeno 16. kolovoza, 2018.
VUKOVAR - I ovoga je ljeta Grad Vukovar, na želju vukovarskih umirovljenika, nastavio program pod nazivom "S gradom Vukovarom - Ljeto u Bizovačkim toplicama".
Program je počeo 10. srpnja kada je prva skupina umirovljenika starosti 60 i više godina otišla na jednodnevni izlet u Bizovac, a potom su besplatni izleti organizirani svakoga utorka i trajat će do sredine rujna. U svakoj skupini na izlet odlazi do 200 starijih Vukovaraca. Kako bi se osobno uvjerili u dinamiku provedbe programa, gradonačelnik Ivan Penava, u društvu zamjenika Marijana Pavličeka i Dražena Kobaševića, pročelnika Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo, posjetio je umirovljenike u utorak na ovom kupalištu.
- Ljeto u Bizovcu organizirano je utorkom kada je u Bizovačkim toplicama dan umirovljenika. Veliki broj vukovarskih umirovljenika imat će priliku posjetiti Bizovac, uživati u ljekovitim svojstvima vode, družiti se i brinuti o svom zdravlju - izjavio je Penava i dodao kako je želja gradske uprave da sugrađani treće životne dobi ljeto provedu što ljepše.
Iz gradskoga je proračuna za tu namjenu izdvojeno 100 tisuća kuna, kojima su financirane karte i prijevoz, a sve u želji da se starijim i nemoćnim osobama poboljša kvaliteta života kako bi što duže ostali aktivni i uživali u druženju.
- Premda u Vukovaru imamo prekrasno plivalište, umirovljenici su iskazali želju da bar jednom tjedno i ove godine posjećuju Bizovačke toplice zbog ljekovitoga svojstva geotermalne vode. Stoga smo im i ove godine, baš kao i prethodnih, izišli ususret i doista me veseli njihov veliki odaziv - poručio je Penava.
Organizatori očekuju kako će se tijekom ljeta oko dvije tisuće vukovarskih umirovljenika osvježiti i opustiti na bazenima Bizovačkih toplica.
Najavljujući ovaj program početkom srpnja, Mirko Varga, tajnik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida Vukovara, naglasio je kako umirovljenicima odlazak u Bizovac mnogo znači, jer im je važno kupati se u termalnoj vodi i mineralnim bazenima.
- Naši su umirovljenici presretni što im je Grad osigurao ovaj program. Riječ je o starijim ljudima, među kojima ima i onih sa 75-80 godina života. Zbog zdravlja im je važno kupati se u takvim bazenima, no financijska im situacija često ne dopušta da sve troškove podmire sami - pojasnio je Varga.
Svi umirovljenici stariji od 60 godina koji su zainteresirani za odlazak u toplice mogu se prijaviti u Hrvatskoj udruzi umirovljenika i invalida rada grada Vukovara u Vili Fatma, u vremenu od 9 do 12 sati, uz predočenje osobne iskaznice i dokaz o mirovini.
Dragana Korpoš
Grad osigurava i besplatan prijevoz
S obzirom na to da je utorkom u Bizovačkim toplicama dan umirovljenika, kada im se pored boravka u ljekovitoj vodi nudi niz drugih sadržaja i bogata gastronomska ponuda, stariji Vukovarci imaju i priliku družiti se s umirovljenicima iz drugih sredina. Stoga su zahvalili gradskoj upravi na organiziranju ovoga programa i istaknuli kako on na najbolji način govori koliko Grad Vukovar skrbi o sugrađanima treće životne dobi. Također su poručili da im je ovaj program omogućio sklapanje brojnih prijateljstava s pripadnicima iste generacije iz drugih mjesta, pa se druženja nastave i izvan Bizovca. Organizatori su zadovoljni i odazivom i reakcijama korisnika, pa ne treba dvojiti kako će pri planiranju proračuna za iduću godinu voditi računa da opet osiguraju dovoljno sredstava za realizaciju programa namijenjenog starijim Vukovarcima. Grad Vukovar financira i troškove gradskog prijevoza Vukovarcima starijim od 65 godina i to pravo koristi njih oko tri tisuće, za što se iz proračuna izdvaja gotovo 1,5 milijuna kuna.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike