Regija
U GRADU KOJI NE NAPLAĆUJE PARKING

15 novih parkirališta za pet milijuna kuna
Objavljeno 21. srpnja, 2018.
U zadnjih pet godina sagrađeno je deset novih parkirališta, do kraja godine dovršit će pet u Belišću, ali i u selima
BELIŠĆE - Prema mnogočemu specifični i drugačiji grad Belišće, koji je svojim krupnim iskoracima pokazao kako i mali grad može biti prepoznat prema velikim uspjesima i projektima, ovih je dana javnost ugodno iznenadio novom informacijom kako je tijekom pet godina na području grada sagrađeno čak deset novih parkirališta, i kako će do kraja godine biti završeno njih još pet te kako je u ovih 15 projekata ukupno uloženo više od pet milijuna kuna. I sve to u gradu koji je na području Slavonije i Baranje, ali i Hrvatske, ostao jedna od posljednjih jedinica lokalne samouprave koja na svom području uopće ne naplaćuje parkiranje!
Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća o tome je progovorio i gradonačelnik dr. Dinko Burić, rekavši kako je u razdoblju od polovine 2013. godine do polovine 2018. godine Grad završio deset projekata gradnje parkirališta. Riječ je o parkiralištima uz Poduzetnički inkubator u Belišću, cestama i parkiralištima kod groblja u Veliškovcima, Tiborjancima, Gorici Valpovačkoj, kod Centra za kulturu, u ulicama Eugena Kvaternika, te 1. i 2.faza parkirališta u Radničkoj ulici, nakon čega uskoro kreće i 3. faza. Tu je i parkiralište uz Dom i groblje u Gatu te prilaz do zgrade DVD-a u Bocanjevcima. Ovih deset projekata već su gotovi projekti i za njih je Grad platio više od 3.774.097 kuna, a u isto vrijeme Grad je već u fazi početka nabave ili realizacije još pet novih projekata od kojih će se većina i završiti u ovoj godini, poput parkirališta uz groblje u Vinogradcima, kod Hrvatskog doma u Veliškovcima, kod Doma za potrebe Romske nacionalne manjine u Bistrincima, ispred crkve u Belišću u Ulici kardinala Stepinca i treći "češalj" u Radničkoj ulici, u Belišću. Ovih pet projekata koji se planiraju završiti do kraja ove godine, još zajedno vrijede prema projektantskim vrijednostima više od 1,34 milijuna kuna. Što znači da je za ovih 15 do kraja godine realiziranih i novoizgrađenih parkirališta, Grad ukupno izdvojio 5.080.899 kuna, što su značajna sredstva za belišćanski gradski proračun koji istovremeno ne generira nova sredstva naplatom korištenja tih istih parkirnih mjesta!
Do prije pet godina bilo je 1100 parkirnih mjesta. U 10 projekata izgrađeno ih je 192, do kraja godine bit ih još 153.
Gradonačelnik se osvrnuo i na dijelove Belišća poput odvojka Ulice A.G. Matoša gdje su potrebe za parkirališnim mjestima daleko veće od trenutačno raspoloživih parkirnih mjesta s obzirom na to da se prilikom gradnje stranova nije vodilo računa da bi svaki stan trebao imati i svoje parkirno mjesto.
- Potaknuti time već smo pokrenuli proceduru pripreme za izradu projektne dokumentacije za gradnju dodatnih parkirnih mjesta u tom dijelu grada, a još je samo dilema hoće li se graditi samo između zgrada, ili možda i iza zgrada, s obzirom na to da i za to postoji mogućnost - najavio je prvi čovjek Belišća, govoreći o projektu koji se planira realizirati tijekom iduće godine.
Lidija Aničić
Kritično u Matoševoj - stanova više nego parkinga
Na sjednici vijećnik SDP-a Dejan Šovagović postavio je pitanje gradonačelniku vezano uz mogućnost gradnje novih parkirališta u dijelu Ulice A.G. Matoša. "Činjenica je da je stanova ovdje daleko više nego parkirnih mjesta, pa je problem iz godine u godinu postao sve veći. Zbog toga su mnogi stanari stalno prisiljeni svoja vozila ostavljati na nogostupima i zelenim površinama te na samom kolniku. Mislim da je gradnja novih parkirališta jedino rješenje, jer za to na ovoj lokaciji ima sasvim dovoljno prostora", kazao je Šovagović.
Do kraja godine bit će ukupno 1445 parkirališta. Nenaplatom parkiranja Grad prašta 7 milijuna kuna godišnje
Možda ste propustili...

SREDNJOŠKOLCI U PROJEKTU "\‘DEBATE GREAT"\‘

Vinkovački su gimnazijalci najuvjerljiviji u debatiranju

17. VALENTINOVSKO OKUPLJANJE U POŽEGI ZA 50+ PAROVE

Uz ručak i ples Valentinovo proslavilo 90 “zlatnih parova”

INICIJATIVA ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA PASA LUTALICA

Grad Valpovo neće graditi sklonište, ali podržava izgradnju županijskog

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana