Regija
MARATONAC GORAN DRAKSLER PONOVNO POMAŽE

Za liječenje male Elene prodajom majica prikupio više od deset tisuća kuna
Objavljeno 19. srpnja, 2018.
SLATINA - Novu humanitarnu akciju organizirao je i proveo poznati slatinski maratonac Goran Draksler, član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije "Glasnici istine".
Ovaj put pomoć je namijenjena maloj Eleni Ostrošić, trogodišnjoj djevojčici koja boluje od leukemije i trenutačno je na liječenju u Zagrebu.
Goran Draksler je u središnjem slatinskom parku, Parku 136. slatinske brigade, prodavao majice s mnogobrojnih utrka i memorijalnih maratona na kojima je do sada sudjelovao. Goranu su se u ovoj himanitarnoj akciji pridružili Mario Kovač iz Virovitice, također član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije "Glasnici istine", ali i poznata slatinska atletičarka Doroteja Santi, inače članica Atletskog kluba Slatina. Goran i Mario izdvojili su po dvadeset, a Doroteja deset majica, i one su prodavane po simboličnoj cijeni od samo 30 kuna.
– Ova humanitarna akcija prošla je savršeno, sve majice prodali smo već u prvih deset minuta od postavljanja štanda u parku. Izuzetno me raduje što su građani Slatine prepoznali ovu humanitarnu akciju i pokazali solidarnost prema našoj maloj, nažalost bolesnoj, sugrađanki Eleni Ostrošić. Građani su dolazili do našeg štanda i kada više nismo imali majica za prodaju, ali su svejedno donirali novac bez obzira na to što za njega više nisu mogli dobiti majicu. Sretan sam i ponosan zbog toga - rekao je Goran Draksler po završetku prodaje majica i završetku ove humanitarne akcije u slatinskom središnjem gradskom parku.
Goran Draksler kaže kako je očekivao da će od 50 prodanih majica prikupiti oko 1500 kuna, ali kad je riječ o bolesnom djetetu, nadao se da će netko uplatiti možda i koju kunu više, pa je računao kako možda dobije i 2000 kuna koje će svakako dobro doći roditeljima za potrebe liječenja male Elene. Međutim, kad su sportski humanitarci izbrojili sav novac koji su prikupili u ovoj humanitarnoj akciji, i sami su bili vrlo ugodno iznenađeni jer su prikupili i Eleninim roditeljima uručili čak 10.200 kuna.
– Bili smo jako ugodno iznenađeni toliko velikim odazivom naših sugrađana i doista smo zahvalni svima koji su se uključili u moju humanitarnu akciju za pomoć Eleni Ostrošić. Elenin tata Tomo također je bio jako iznenađen i zahvalio nam se na učinjenom. Nastavljamo akciju prikupljanja novca za liječenje djevojčice Elene pa ću ja svoje sljedeće memorijalne utrke trčati u majici s Eleninim imenom - rekao nam je Goran Draksler.
Podsjetimo, Goran Draksler već je organizirao jednu humanitarnu prodaju svojih majica u Slatini, tada pod nazivom "Usrećimo djecu".
Osim te akcije, on je u prosincu 2016. godine, uoči svoje stote maratonske utrke, od novca dobivenog prodajom majica kupio i podijelio više od stotinu božićnih poklon-paketića djeci iz obitelji koja su slabijeg materijalnog stanja. Svi koji žele pomoći maloj Eleni mogu to učiniti uplatom dobrovoljnog priloga na račun Elene Ostrošić IBAN: HR 52 2340 0093 1125 95336.
Petar Žarković
Draksler kaže kako je očekivao da će u humanitarnoj akciji od 50 prodanih majica prikupiti 1500 kuna
Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

Najčitanije iz rubrike