Osijek
16. LJETO U DOMU TEHNIKE

Radionice potiču natjecateljski duh
Objavljeno 12. srpnja, 2018.

Kao i prošloga tjedna Dom tehnike u Osijeku organizirao je radionice za djecu koje u cilju imaju kvalitetno korištenje slobodnoga vremena u ljetnim mjesecima. Prva radionica ovoga tjedna odnosila se na automodelarstvo.

- Ovdje smo ponajprije zato da bismo djeci u tijeku ljetnih praznika omogućili kvalitetnu zabavu i kako bi ona stekla neka nova znanja koja možda ne uče kod kuće, a tiču se poznavanja alata i drugih sredstava za rad. Sastavljamo elektroaute, sklopove i učimo njihovu funkciju i namjenu. Sve se radi opušteno, neopterećeno i kroz zabavu - rekao je Ivica Frajt, voditelj automodelarske radionice.
Automodelarska radionica broji devetero polaznika, a podjeljeni su u tri tima, navodi Frajt, kako bi se pri ovakvom načinu rada stvaralo pozitivno ozračje i natjecateljski duh. Druga ovotjedna radionica u cilju je imala naučiti djecu osnovama stop-trik animacije točnije naučiti ih animaciji bez crtanja, animaciji predmeta u vlastitom okruženju te spajanju filma i animacije.
- Radionicu smo počeli s općim, temeljnim upoznavanjem i prvim kontaktom djece s animacijom. Potom smo suzili upoznavanje konkretno na stop-trik animaciju i zatim počeli razradu ideja i daljnju izvedbu. Djeca su imala svakakvih ideja, od emocija u kinetičkom pijesku do izvanzemaljaca koji su dolazili na Zemlju zaljubiti se. Mi smo ih, naravno, u tom procesu samo usmjeravali i vršili neke manje tehničke korekcije - objasnio je Aleksandar Muharemović, suvoditelj radionice stop-trik animacije.
Završne radove djece, dodaje Muharemović, objavit će na mrežnim stranicama videokluba kako bi materijal bio dostupan svima koji ga žele vidjeti. Obojica voditelja također su navela kako su i djeca i roditelji izvrsno reagirali na dosadašnje radionice. n
Ines Stjepanović
MODELARSTVO I PROGRAMIRANJE LEGO ROBOTA
U sklopu programa 16. Ljeta u domu tehnike u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i ZTK Osječko-baranjske županije idućeg tjedna provest će se još dvije radionice za djecu od prvog do osmog razreda. Riječ je o tehničkim radionicama naziva Modelarstvo - Izrada predmeta od drva i plastike, gdje će se djeca upoznati s izradom maketa, tehničkim i sastavnim crtežom te izradama džepnog minigolfa i stalka za raspored sati te radionica Sastavljanje i programiranje Lego Techic modela u organizaciji Informatičkog kluba Osijek koje će djeci prikazati osnove programiranja Lego Mindstorm robota.
Možda ste propustili...

‘‘BIBLIOCIKLIRANJE OSIJEK - ČEPIN 2019.‘‘

Biciklijada uz "I ja želim čitati"

GD CRVENOG KRIŽA OSIJEK

Volonterima zlato, mladima dva srebra

MARSEL GEMERI IZ EKONOMSKE ŠKOLE

Prvak Festivala pameti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RUŠEVINA U PEJAČEVIĆEVOJ 2 PRIJETI

Urediti, porušiti ili naplatiti oštru kaznu!

2

SVEUČILIŠNI KAMPUS SLIČIO WOODSTOCKU

Ni svibanjska kiša nije mogla
omesti studentsku roštiljadu

3

OSIJEK DOMAĆIN ZBOROVANJA SAVEZA IZVIĐAČA HRVATSKE

Gamoš: I izviđaštvo je škola za život

oglas