Osijek
PROJEKT "I SEE - INTERNET SAFETY EDUCATION IN SCHOOL"

Biljska je škola domaćin učiteljima iz Makedonije, Italije i Portugala
Objavljeno 8. srpnja, 2018.

Osnovna škola Bilje domaćin je učiteljima partnerima iz Makedonije, Italije i Portugala u projektu "I SEE - Internet SafEty Education in school". Koordinator je projekta Tihomir Dunđerović, diplomirani knjižničar i profesor hrvatskog jezika i književnosti.

- U posjet su nam došli učitelji, iz svake države njih sedmero, ukupno dvadeset i jedan. Tijekom petodnevnog posjeta želimo našim projektnim partnerima predstaviti Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju, našu povijest, kulturu i prirodne ljepote pa smo programom predvidjeli obilazak Muzeja vučedolske kulture, Vukovara i Iločkih podruma, Parka prirode Kopački rit, Tikveša i Eko centra Zlatna greda. Ovim projektom nastavljamo učiti o kulturi, jeziku i običajima drugih europskih država. Dio projekta uključuje međunarodnu razmjenu učitelja - kaže Vlatka Hmelik, ravnateljica Osnovne škole Bilje.
Dodaje kako su biljski učitelji imali priliku, u sklopu projekta, posjetiti gradove Molfettu u Italiji i Kavadarce u Makedoniji, a u listopadu putuju u Portugal. Dragocjeno je to iskustvo za sve njih, koje potom implementiraju u svakodnevni rad. Hmelik navodi kako će sljedeće godine Osnovna škola Bilje biti još jednom domaćin svim partnerima u projektu.
Inače, na stručnim radionicama sudionici obrađuju teme iz područja sigurnosti i zaštite djece na internetu te prevencije svih oblika nasilja na internetu i društvenim mrežama, što je iznimno važno znanje s obzirom na to da je internet danas sastavni dio života mladih ljudi. Predavači su članovi Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i djelatnici biljske škole koji se u svom radu bave sličnim temama.
- Za program Erasmus+ Ključna aktivnost 2 za područje općeg obrazovanja Osnovnoj školi Bilje dodijeljena je financijska potpora od 13.695 eura - zaključuje ravnateljica Hmelik. D. Pejić
PROGRAM I PARTNERI U PROJEKTU
U programu su boravka stranih učitelja u OŠ Bilje i posjeti Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te CARNET-ovu obrazovnom centru. Partneri u projektu su Istituto Comprensivo "R. Scardigno - San D. Savio" Molfetta Italija – kordinator; OOU Goce Delčev, Kavadarci, Makedonija - partner; Agrupamento de Escolas Vieira de Araújo, Vieira do Minho, Portugal – partner; Osnovna škola Bilje, Hrvatska – partner; i Comitato Provinciale UNICEF Bari, Italija - podrška i vođenje projekta.
Možda ste propustili...

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike