Regija
VIJEĆE ODLUČILO: HOTEL NA PRODAJU

Cijena "Dunava" 10,7 milijuna kn
Objavljeno 7. srpnja, 2018.
VUKOVAR
Većinom glasova Gradsko vijeće Vukovara donijelo je odluku o prodaji hotela Dunav, čime su stvoreni uvjeti za raspisivanje natječaja za prodaju tog objekta.
Podsjećamo da je Grad Vukovar početkom godine kupio taj zapušteni hotel, s tim što je sredstva osigurao Fond za obnovu i razvoj Vukovara. Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je hotel kupljen za nešto više od 10,4 milijuna kuna, a na temelju odluke Gradskoga vijeća početna cijena na natječaju za njegovu prodaju bit će 10,7 milijuna kuna.
Unatoč pitanjima vijećnika o potencijalnom inozemnom investitoru Penava nije htio otkriti tko je pokazao interes za kupnju hotela.
- Postoji zakonska procedura, raspisat ćemo natječaj i vidjeti hoće li se itko javiti, odnosno tko će se javiti od fizičkih i pravnih subjekata i tko će na kraju biti odabran. Objekt narušava izgled grada i želja nam je da opet bude reprezentativan i zasja u najboljem svjetlu te postane ponos Vukovara. Iskustvo nas uči kako, sve dok se ugovor ne potpiše, a ponekad čak i dok se ne vide bageri u izgradnji, ne treba donositi zaključke - poručio je gradonačelnik i dodao kako bi scenarij prema kojem privatni investitor kupuje i obnavlja hotel bio idealan. Na upit koliko će koštati obnova objekta, odgovorio je kako je bivši vlasnik imao projektnu dokumentaciju i na tom je temelju Grad u Intervencijskom planu Vukovara osigurao 35 milijuna kuna. No u naknadnim razgovorima s projektantima zaključeno je da je za obnovu i opremanje hotela potrebno više novca.
Biljana Gaća, vijećnica SDP-a, rekla je kako su na vrijeme upozoravali da Grad ne treba imati posla s hotelijerstvom, nego da to trebaju raditi privatnici. Izrazila je sumnju u pozitivan rasplet, istaknuvši kako nema garancije da će hotel biti kupljen.
- Puno su puta naši građani bili prevareni oko tog hotela. I prošli je investitor obećavao obnovu i dobivao poticaje, koje nije iskoristio, jer ga nije ni obnavljao. Čudno nam je da se u tako kratkom periodu umjesto toliko hvaljenog projekta društveno-obrazovnog centra radi nešto drugo - naglasila je i objasnila kako SDP nije načelno protiv prodaje, ali pri odluci o prodaji ostaje suzdržan jer nema dovoljno informacija. D.Korpoš
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

Najčitanije iz rubrike