Regija
102 GOSPODARSTVENIKA DOBILA POTPORU IZ PRORAČUNA

Ove godine poduzetnicima 13 milijuna kuna iz različitih izvora
Objavljeno 19. lipnja, 2018.

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i dogradonačelnica Ivana Mujkić uručili su potpisane ugovore gospodarstvenicima koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva. Javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora otvoren je krajem ožujka, a poduzetnicima su na raspolaganju dva milijuna kuna. Do sada je zaprimljeno 118 zahtjeva, od kojih su odobrena 102, u ukupnom iznosu od gotovo 1,85 milijuna kuna.


Penava je naglasio kako je ovo rekordna godina u pogledu dotacija financijskih sredstava poduzetnicima, kojima će se ukupno plasirati 13 milijuna kuna.


- Grad izravno potiče poduzetnike s dva milijuna kuna, preko natječaja Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara na raspolaganju su im četiri milijuna kuna, dok je u Intervencijskom planu grada osigurano još sedam milijuna, u provedbi Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ako se prisjetimo 2014. godine, kada je ukupni iznos za poticanje poduzetništva bio oko 300.000 kuna, ovih 13 milijuna djeluje nestvarno - rekao je Penava i istaknuo kako taj iznos dovoljno govori koliko gradske vlasti žele pomoći da vukovarsko gospodarstvo bude snažno, održivo i otporno na rizike te da u konačnici pridonosi upošljavanju građana i razvoju grada.


„Ako ih deset poraste, ojača i počne zapošljavati ljude i u perspektivi osvajati domaća i strana tržišta, mi smo svoju misiju napravili“, zaključio je.


Ružica Dufek, čija se tvrtka bavi prometom nekretnina, rekla je kako je treću godinu zaredom dobila potporu Grada, koja joj puno pomaže u radu.


„Prodaje se, kupuje, iznajmljuje, a cijene nekretnina dosta su povoljne. Veliki ih je broj energetski obnovljen, tako da su korisnicima jeftinije režije“, navela je.


Nebojša Šarac, vlasnik servisa za održavanje i popravak motornih vozila, naglasio je kako će dobivena sredstva uložiti u proširenje posla.

„Ako tvrtka obveze podmiruje na vrijeme i javi se na poziv, može se dobiti potpora koja nam puno znači. Dobio sam je drugi put“, rekao je Šarac i dodao kako je u cijeloj Hrvatskoj teško poslovati, u Vukovaru posebno zbog odlaska ljudi, no treba raditi i onda ni rezultati ne izostaju.D.Korpoš

14 različitih mjera za poduzetnike


Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Vukovara ove godine sadržava 14 mjera od kojih je najiskorištenija ona vezana uz očuvanje postojećih poduzetnika i u njezinom je okviru potpisano čak 48 ugovora u ukupnoj vrijednosti od oko pola milijuna kuna. Sufinancirano je otvaranje 18 novih obrta ili društava u iznosu nešto većem od 166 tisuća kuna, dok je kroz mjeru jačanja konkurentnosti u proizvodnji više od 440 tisuća kuna isplaćeno subjektima koji su registrirani u proizvodnoj djelatnosti, za potrebe nabave nove opreme ili proširenja kapaciteta. Iz Grada ističu zadovoljstvo odazivom poduzetnika.

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike