Osijek
DUNAV ART FESTIVAL

Otvorenje 22. lipnja
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Hrvatsko Podunavlje postaje središtem održavanja jedinstvenog festivala glazbe, enologije i gastronomije. Ni jedna druga rijeka na svom putu do ušća ne teče kroz toliko zemalja kao Dunav. Cjelokupna povijest srednje i jugoistočne Europe ispisana je na njegovim obalama i do danas je ostavila vidljive tragove, što Podunavlje čini fascinantnim kulturnim sjecištem.

Često opjevan i mnogo proputovan, Dunav inspirira od izvora do ušća, pa je tako inspirirao pokretače DunavArt Festivala koji „teče i spaja“ te povezuje Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut u jedinstveni umjetnički doživljaj koji u hrvatsko Podunavlje donosi vrhunsku glazbu te istodobno promiče vrijednosti kulturne baštine, vinskog i gourmet bogatstva te približava podunavske zemlje Hrvatskoj.

Nadmašujući sva očekivanja, prvo izdanje DunavArt Festivala u 2017. godini okupilo je više od 10.000 posjetitelja koji su očarano promatrali svaki kutak festivala na Dunavu, obogaćen vrhunskom ponudom glazbe, vina i hrane hrvatskog Podunavlja.

Nadolazeći će festival tijekom dva vikenda, od 22. do 30. lipnja, povezati Vukovar, Baranju, Ilok i Erdut, a posjetitelji će uživati u čaroliji ovog kraja i bogatom programu, besplatnom za posjetitelje.

U Erdutu će se tako u petak, 22. lipnja u 18 sati u "Erdutskim vinogradima" svečano otvoriti DunavArt Festival i izložba svjetlosno-ambijentalnih instalacija „Privremeni ambijenti“ u vinogradu i vinskom podrumu.

Tako u 18 sati u Erdutskim vinogradima počinju "Okusi Dunava" – ponuda jela i vina srednjeg Dunava (Vojvodina, Slavonija, Baranja i Srijem), u 19 sati je Poezija u čaši - Enes Kišević, od 18 do 24 sata također u Erdutskim vinogradima nastupa DJ Kema. U 21 sat je u Erdutskim vinogradima koncert Fluentes. Sljedećeg dana, u subotu, 23. lipnja, u 18 sati u Erdutskim vinogradima nastavljaju se "Okusi Dunava" – ponuda jela i vina srednjeg Dunava, od 18 do 24 sata u Erdutskim vinogradima je Izložba svjetlosno-ambijentalnih instalacija „Privremeni ambijenti“ u vinogradu i vinskom podrumu, od 18 do 24 sata nastupa DJ Flegma, a u 21 sat je Zemlja gruva, koncert. U 22.30 sati u Erdutskim vinogradima je koncert Scifidelity Orchestra. D. Pejić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

Najčitanije iz rubrike