Regija
NOVO POMAGALO U ŠKOLI

RK Nexe donirao im prvu pametnu ploču
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

NAŠICE - Rukometni klub Nexe nastavlja s potporom za opremanje OŠ kralja Tomislava te je iznosom od 18.000 kuna omogućio nabavu jedne pametne ploče za opremanje učionice. Pametne ploče pretvaraju tradicionalne školske ploče u interaktivan uređaj za podučavanje i prezentaciju. S pomoću elektroničke olovke upravlja se slikom na ploči ili platnu. Olovka omogućuje pisanje po zaslonu, kontrolu miša na računalu te kontrolu samog računala i svih aplikacija.

Svojim karakteristikama ploča može unaprijediti nastavu i lakše svladavanje težeg gradiva. Raznim animacijama i primjerima podiže se kvaliteta i raznolikost nastavnog predmeta, ali i nastavnog procesa. Prikaz gradiva preko takve ploče znatno je poboljšan te se automatski povećava zainteresiranost i motivacija učenika za predmet. Primjenom pametne ploče predavanje se ne svodi na klasično diktiranje teksta i suhoparno rješavanje zadataka na školskoj ploči, nego se dolazi do dinamične nastave koja budi interes učenika za gradivo i nudi lakši način svladavanja nekog predmeta. U učenje na jedan posve nov, moderan i interaktivan način uvjerilo se i izaslanstvo RK-a Nexe koje je nazočilo prezentaciji rada pametne ploče.

Jedan od najuspješnijih igrača Saša Baričić Jaman istaknuo je da vjeruje da će s pomoću pametne ploče učenicima biti lakše i zanimljivije učenje.

- Nadam se da će se naći još neki donator ili sponzor jer školi treba još pametnih ploča kako bi djeca imala što bolje uvjete za učenje - rekao je Baričić Jaman koji je s igračima Markom Mrđenovićem i Albinom Eterom posjetio školu.

Ravnateljica škole Vlatka Zahirović zahvalila je klubu na vrijednoj donaciji.

- Ovo je vrijedna donacija i sigurna sam da će pomoći u nastavi i učenicima da se što zornije prikažu materijali. Dodatna vrijednost ploče je što je interaktivna, dakle može se pisati po njoj, zaokruživati, isticati bitno, rješavati zadatke, prikazivati 3D modele, videoisječke i slično, što svakako pomaže u nastavi. Osim što će učenicima biti zanimljivije, bit će i nastavnicima lakše – rekla je ravnateljica Vlatka Zahirović. S. Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike