Osijek
SURADNJA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE I VATROGASNE ZAJEDNICE

Police osiguranja za dobrovoljne vatrogasce
Objavljeno 6. lipnja, 2018.

Operativni vatrogasci iz Osječko-baranjske županije pokriveni su policom osiguranja 24 sata na dan. Sporazum o financiranju kolektivnog osiguranja dobrovoljnih vatrogasaca od posljedica nesretnog slučaja potpisali su jučer dožupan Goran Ivanović i tajnik Vatrogasne zajednice OBŽ Stjepan Koški.

- Zahvalni smo na ovakvoj brizi Županije jer je najvažnije brinuti o sigurnosti života i zdravlja. Vatrogasci su osigurani i na intervencijama i izvan tog vremena i sigurni su, ako im se nešto i dogodi, da će biti zbrinuti i da ih se neće zanemariti. Naglašavam da je ovakva potpora i briga Županije jedinstveni primjer u Hrvatskoj - kaže Koški. Dodao je kako planiraju suradnju s njemačkim vatrogascima u razmjeni iskustava i drugim područjima, a to je potvrdio i dožupan Ivanović, ocijenivši da je to odlična inicijativa. O plaćanju osiguranja vatrogascima, Ivanović je kazao kako je to samo način da se malim dijelom vrati vatrogascima za ono što oni čine za sve nas.

- Vatrogasci brinu o sigurnosti svih nas i mislim da se i mi moramo pobrinuti za njih i njihovu sigurnost. Ovo je kontinuitet od 2009. godine. Ti su ljudi vatrogasci 24 sata na dan i polica osiguranja jamči im bar jedan dio naknade štete ako im se nešto dogodi. Mislim da je to najbolji način da politika pokaže interes za ono što drugi rade za nas, odnosno da im pomognemo - izjavio je dožupan Ivanović, napominjući da Županija svake godine izdvoji 48.500 kuna za tu namjenu.

Županija, dodao je, daje potporu i na druge načine, kako bi se obnovila oprema, kupila vatrogasna vozila i dr. D. Pejić

Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike