Osijek
GLAS SLAVONIJE 15. PUT ORGANIZIRAO IZBOR NAJOSMAŠA

Mate Borbaš, odlikaš i daroviti umjetnik, Najosmaš 2017./18.
Objavljeno 25. svibnja, 2018.
Učeniku čepinske OŠ Miroslava Krleže prijenosno je računalo uručio župan Ivan Anušić

Glas Slavonije tradicionalno je, već petnaestu godinu zaredom, u suradnji sa sponzorima, uspješno realizirao projekt “Osječki osmaši” kojim promiče i potiče izvrsnost učenika pokazujući im da se trud, upornost i zauzimanje isplate i cijene. U okviru godišnjaka Osječki osmaši 2017./2018. predstavljeni su svi osmi razredi iz 30 osnovnih škola s područja Osijeka, Višnjevca, Bijelog Brda, Tenje, Čepina, Vladislavaca, Dalja, Vuke, Laslova, Ernestinova, Josipovca i Antunovca, kao i životopisi 64 osmaša, koje su njihovi kolege iz razrednih odjela nominirali za titulu Najosmaša. Sve su to odlikaši, budući liječnici, arhitekti, psiholozi, sveučilišni profesori, učitelji, informatičari... Najbolje su potom birali čitatelji Glasa Slavonije preko kupona koji su u našem listu izlazili od 10. do 18. svibnja. Svi su se kandidati u svojim školama istaknuli iznimnim uspjesima u školskim, izvanastavnim i izvanškolskim aktivnostima te natjecanjima.

Svi ste pobjednici!

Deset je najboljih među njima, koji su dobili najviše glasova čitatelja, nagrađeno u četvrtak na svečanosti u hotelu Osijek, u prisutnosti svojih roditelja, baka i djedova, prijatelja, nastavnika i ravnatelja. Prije samog proglašenja pobjednika pozdravni je govor održao Bojan Divjak, glavni urednik Glasa Slavonije. Poručio je osmašima da su svi redom pobjednici.

- Upravo ste vi kroz ovih osam godina uspjeli dokazati da ste najbolji u svojoj sredini, i to ne samo pred svojim profesorima nego i među svojim prijateljima i kolegama s kojima ste dijelili školske klupe. To je iznimno dostignuće, zbog čega ste svi vi danas pobjednici! Glas Slavonije nastojao je i nastojat će i dalje pratiti sve što radite, kako napredujete, kamo idete u životu nakon što ste završili osnovnu školu – istaknuo je Divjak.

Prestižnom se titulom osječkog Najosmaša 2018. godine okitio Mate Borbaš, učenik 8.b razreda OŠ Miroslava Krleže iz Čepina. Glavnu nagradu – prijenosno računalo – dar Glasa Slavonije, uručio mu je župan Ivan Anušić uputivši čestitke i prigodne riječi svim osmašima.

Ostanite ovdje!

- Prije nekoliko dana ispratili smo maturante, danas ispraćamo i vas, osnovce. Jedna je faza života u ovom trenutku za vas završila. I u srednjoj školi i na fakultetu budite marljivi kao što ste bili i do sada, budite dobri svojim roditeljima, društvu, školujte se. Nakon školovanja, ostanite ovdje, u Slavoniji i Baranji, u Hrvatskoj, i mijenjajte stvari koje nisu dobre. Mladi ste, imate snagu, energiju, nova znanja i vještine, pred vama je čitav život – poručio je župan istaknuvši kako osnovnu školu pamti kao najljepše doba u životu.

Drugu nagradu - bicikl, dar Jadranskog osiguranja, osvojio je Filip Novak (OŠ Vijenac), koji mu je uručio Neđeljko Knežević, direktor osječke podružnice Jadranskog osiguranja. Treću je nagradu, srednjoškolski tečaj engleskog jezika u Pučkom otvorenom učilištu Osijek, osvojio Ante Perić (OŠ F. K. Frankopana), a nagradu mu je uručila Jasenka Denin, voditeljica Škole stranih jezika. Četvrtu nagradu, poklon-paket Kandita, Franu Katiću (OŠ Retfala) uručila je Ivana Kainz, art ditrektorica Glasa Slavonije. Petu nagradu, ručni sat Urara Živkovića, Sonji Kujavec (OŠ Antuna Mihanovića), uručio je Nino Živković, vlasnik urarnice. Šestu nagradu, također ručni sat Urarnice Živković, osvojila je Marta Bilen (OŠ Jagode Truhelke). Sedmu i osmu nagradu, naušnice trgovine Corner, osvojili su Fran Fišer (OŠ Ljudevita Gaja) i Paula Rešetar (OŠ Josipovac), koje im je uručio Bojan Divjak, glavni urednik Glasa Slavonije. On je uručio i devetu i desetu nagradu – poklon-paket Školske knjige - Ivi Komar (OŠ Višnjevac) i Petri Jurković (OŠ Antunovac). Deset je prvonagrađenih osmaša dodatno nagrađeno vaučerom za starke i poklon-paketom NK Osijek, koje im je uručio Mario Mihić, glasnogovornik NK Osijek, te poklon-paketom Kraša i majicama Hrvatske poštanske banke, koje im je uručila Ivana Rab-Guljaš, urednica priloga Osječki osmaši. Svih nominirani i nagrađeni osmaši dobili su i poklon-pakete koje su pripremili NK Osijek i Kraš.

Svečanost dodjele nagrada uveličana je nastupom učenika II. gimnazije. Ozana Prisuda, uz klavirsku pratnju Brune Radovanovića, otpjevala je dvije svjetske uspješnice i njihovu autorsku pjesmu. Na svečanosti su prikazane prezentacije Privatne gimnazije Gaudeamus i NK Osijek. Program je vodila Lea Walz sa Slavonskog radija. Druženje je nastavljeno na domjenku koji je priredio domaćin - hotel Osijek.

Jasenka PEJAKOVIĆ

Mate Borbaš, 8.b

Najosmaš, učenik OŠ Miroslava Krleže, Čepin

SVI SMO ZASLUŽILI OVU TITULU

Najosmaš Mate Borbaš odmalena voli crtati, pa ne čudi što je sudjelovao na brojnim likovnim natječajima, na kojima je osvojio mnoge nagrade i priznanja. Najveće je uspjehe postigao crtajući stripove i izrađujući slikovnice. U slobodno se vrijeme voli družiti s prijateljima i gledati filmove. U svim je razredima postigao odličan uspjeh. Planira se upisati u III. gimnaziju u Osijeku.

- Osjećam se super, nisam očekivao pobjedu. Jako sam sretan, ali mislim da to ne bi bilo moguće bez velike podrške obitelji, rodbine i prijatelja. Mislim da smo svi ovdje jednako zaslužili ovu titulu i nagradu. Volim crtati i time se bavim odmalena. Sudjelovao sam na brojnim natječajima, to mi je hobi, i time se želim baviti u budućnosti - kaže Mate.

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

Najčitanije iz rubrike