Regija
DVADESET GODINA GLAZBENIH ODJELA

Monografija “Glazba u srcu Vukovara”
Objavljeno 24. svibnja, 2018.

VUKOVAR - Glazbenim tjednom i predstavljanjem monografije “Glazba u srcu Vukovara” obilježena je 20. obljetnica djelovanja glazbenih odjela u sastavu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Vukovaru. Svečanost predstavljanja monografije održana je u Mramornoj dvorani Gradskog muzeja Vukovar, a predstavili su je njezin urednik, dr. sc. Dražen Živić i autorica, mag. mus. Jadranka Uzelac.

- Monografija je na jednom mjestu okupila svih 20 godina djelovanja glazbenih odjela OŠ Dragutina Tadijanovića i stoga je neprocjenjiv dokument vremena - rekla je autorica.

Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića, podsjetila je kako su kroz glazbene odjele u protekla dva desetljeća prošle generacije talentiranih sugrađana, a škola je na temelju odličnih rezultata postala prepoznatljiva na istoku Hrvatske.

- Veseli nas što svake godine upisujemo sve veći broj učenika i naš je predani rad rezultirao brojnim nagradama i priznanjima. Gradske su vlasti za glazbene odjele osigurale novi, adekvatan prostor pa učenici imaju znatno kvalitetnije uvjete za rad - navela je Miletić.

Učenici mogu birati hoće li učiti svirati klavir, harmoniku, tamburu, gitaru, violinu ili flautu. Također imaju mogućnost izučavanja suvremene teorije glazbe, klasičnog baleta i suvremenog plesa. Ovisno o njihovu odabiru, obrazovanje u školi traje četiri ili šest godina.

U glazbenom programu predstavljanja monografije nastupili su učenici glazbenih odjela OŠ Dragutina Tadijanovića, koji su demonstrirali stečena znanja te najavili još bolje rezultate. D. Korpoš

Možda ste propustili...

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike