Osijek
REGULACIJA PROMETA NA DRINSKOJ

Završetak radova krajem srpnja, privremeni promet raskrižjem moguć i ranije
Objavljeno 19. svibnja, 2018.

Radovi na kružnom toku na raskrižju Trpimirove i Drinske ulice u punom su jeku, a zbog nemogućnosti uobičajenog prometovanja i posebne prometne regulacije, neki su građani iskazivali nezadovoljstvo.

Iz Grada Osijeka zbog takvih situacija pojasnili su da radovi napreduju očekivanom dinamikom te podsjetili da je bilo nužno zamijeniti magistralni cjevovod pitke vode i kanalizacije, odnosno obaviti radove koji prethode gradnji prometne infrastrukture.

- Radovi su započeli gradnjom malog kružnog toka, kako bi se izbjeglo istodobno izvođenje radova i zatvaranje prometa na dvama velikim obližnjim raskrižjima, Trpimirova - Divaltova i Trpimirova - Drinska. Time je omogućeno preusmjeravanje prometa i privremena regulacija te prometno spajanje s Divaltovom ulicom kroz mali kružni tok tijekom izvođenja radova na velikom, turbo kružnom toku - pojasnila je Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Grada Osijeka.

Kako bi promet osobnih vozila ipak bio moguć, oko područja radova, kaže pročelnica, izgrađen je “bajpas” s asfaltnim zastorom, kojemu je cilj omogućiti maksimalnu sigurnost i udobnost u prometovanju tijekom radova. Na snazi je i privremena regulacija pješačkog prometa, odnosno osiguran je obilazni pješački pravac. Belajdžić je podsjetila da takvoj privremenoj regulaciji prometa Grad Osijek pristupa samo u kompleksnim situacijama, kako bi, unatoč radovima i složenosti zahvata, osigurali građanima maksimalnu sigurnost i udobnost.

- Privremena regulacija bit će na snazi nešto dulje od predviđenog (15. lipnja) zbog kompleksnosti zahvata, stoga molimo građane za razumijevanje i strpljenje te pridržavanje prometnih pravila, kao i praćenje postavljene prometne signalizacije. Prema ažuriranom planu, radovi bi trebali biti završeni krajem srpnja, a za privremeni bi promet raskrižje trebalo biti otvoreno dijelom i ranije - poručila je Belajdžić. M. Mihelić

GUŽVA KOD ZGRADE SJENJAK 101

Nedavno je predstavnik stanara Sjenjaka 101 Krešimir Ižaković upozorio na opasnost zbog gustoće prometa na prilaznoj cesti prema Sjenjaku iz Divaltove. Naglasio je da se stvara velik čep na traku koji vodi prema Divaltovoj, a istovremeno vozači brzo prolaze drugim prometnim trakom prema Sjenjaku i djeca koja prelaze pješačkim prijelazom neuočljiva su. Izvođač, tvrtka “Gravia”, promptno je reagirao i postavljen je znak upozorenja za vozače.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike