Osijek
DOBRI LJUDI

Čulo odvezao kući staricu koja se srušila nasred ceste i pričekao njezina sina
Objavljeno 19. svibnja, 2018.

Situacija koja je hvalevrijedna ponukala je sugrađanina Zlatka Sekola da poželi javno pohvaliti vozača Overseas Expressa, Vedrana Čulu. Naime, Sekolovoj je majci pozlilo nasred ulice, a Čulo je, vidjevši što se dogodilo, digao staricu u naručje, odvezao je kući i nije ju napuštao sve dok njezin sin nije stigao u Kapelsku, gdje gospođa živi.

- Moja majka ima 82 godine. Nakon obavljene kupnje vukla je kolica s namirnicama, posred ceste došlo joj je slabo i pala je. U tom je trenutku cestu prelazio njezin vršnjak, koji ju je pokušao osoviti na noge, no ubrzo se odnekud stvorio vozač Overseas Expressa i odnio je do auta te odvezao kući, odakle su me pozvali. Ušao sam u dvorište i vidio nepoznatog mladića kako sjedi pokraj moje majke i bio sam dvostruko šokiran - prvo što mi je majci slabo, a potom i njegovim postupkom. Obično kudimo mlade, no zapravo ima predobrih ljudi, poput Vedrana – rekao nam je Sekol. Dodaje kako mladić nije želio nikakve pohvale, samo je odmahnuo rukom, pozdravio se i otišao.

Naša ekipa dala se u potragu za vozačem Vedranom Čulom, koji svoj potez ne smatra vrijednim posebne pozornosti, jer bi, smatra, na isti način trebao postupiti bilo tko. Vidio je, kaže, gdje dva čovjeka pokušavaju staricu osoviti na noge, no neuspješno, pa je stao i ponudio se odvesti je kući. Bio je to, dodaje Čulo, tek splet okolnosti u kojem je on postupio ljudski.

- Ne smatram ovo herojskim činom, već mi je drago što sam mogao pomoći starici. Sreća je što je znala gdje stanuje i naravno da ju nisam ostavio samu dok joj nije došao sin. Drago mi je da je sve prošlo u redu – prokomentirao je Čulo, kojemu, doznali smo u razgovoru, ovo nije prvi put da je pomogao potpunom neznancu. M. Mihelić

Možda ste propustili...

ŽELJKA BOJANIĆ PRESELILA SE U MALO MJESTO VRISNIK

U drugom braku pronašla sreću na otoku Hvaru, ali Osijek joj je ostao u srcu

NATJEČAJ ZA NAJBOLJA OSTVARENJA MLADIH HRVATSKIH FOTOGRAFA

IV. Biennale o temi "Refleksije"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠTEĆENJA NA NEDAVNO OBNOVLJENOJ FASADI

Završetak obnove bivše Ugo-škole tek nagodinu

2

OD 16. KOLOVOZA FINALNA SNIŽENJA

Najveće gužve "lovaca na popuste" očekuju se u subotu i nedjelju

3

PROJEKT OMILJENOG OSJEČKOG PČELARA IPAK ĆE ZAŽIVJETI?

Stojanović: Želimo da učenici kušaju medeni maslac Milana Kramera

oglas