Osijek
KLASTER POLJOMEHANIZACIJE

Potpora Županije u iznosu od 25.000 kn
Objavljeno 17. svibnja, 2018.

Osječko-baranjska županija potpomogla je s 25.000 kuna Klaster poljomehanizacije d. o. o., koji okuplja tvrtke iz cijele Hrvatske, a potpora je stigla nakon što se Klaster prijavio na županijski natječaj za dodjelu potpore.

Ugovor o tomu potpisao je jučer župan Ivan Anušić s direktorom Klastera Željkom Erkapićem, u nazočnosti Ante Mrše, direktora tvrtke Eurometal d. o. o., koja je jedan od osnivača Klastera poljomehanizacije.

Anušić je kazao kako Klaster ima i nadalje potporu Županije i ocijenio kako je udruživanje proizvođača rješenje budućnosti za gospodarstvo Hrvatske, kako bi bili konkurentniji na tržištu. Razgovaralo se na jučerašnjem sastanku i o sustavima navodnjavanja, pa je župan istaknuo kako ne vidi razlog da tvrtka Eurometal i drugi iz Klastera ne bi proizvodili takve sustave, stoga je takvu mogućnost predložio jer Županija trenutačno ima 14 projekata sustava navodnjavanja, za koje stižu ponude europskih proizvođača.

Erkapić, uime Klastera koji postoji 11 godina, zahvalio je Županiji na potpori. Dodao je kako će tim novcem financirati projekte koje su imali u planu ostvariti. Pohvalio se da su udruženi u Klaster dobili do sada četiri priznanja, a u sustavu okupljaju između 23 i 25 proizvodnih tvrtki, od kojih su osam osnivačice Klastera.

- Želimo povećati vidljivost Klastera i ove godine nastupamo na dvjema značajnim konferencijama - jednoj u Torontu u Kanadi (svjetska klasterska konferencija), a drugoj u Srbiji. Cilj je pronaći partnere za poslovne odnose i partnerstva u EU projektima i prekograničnoj suradnji - kaže Erkapić.

- Zahvaljujem na pomoći župana našem Klasteru jer će se tim novecem pokriti dio troškova koje imamo. Naša tvrtka ima dugu tradiciju u proizvodnji poljoprivrednih strojeva, a sada više radimo usluge za Hondu, proizvodimo gotove motokultivatore, sudjelujemo u proizvodnji kombajna kao kooperanti za sklopove i podsklopove, radimo to isto i za Talijane... Uglavnom sve radim za vanjske partnere, direktorno ili indirektno. Činjenica je da je naše domaće tržište malo i nama koliko nas ima, šest, sedam ili osam, nemoguće je opstati bez da ne otvorimo vrata Europe ili svijeta - kazao je Ante Mršo. D. Pejić

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike