Autoglas
KARAVANA PROŠLOSTI

Slavonski oldtimer rally u Vinkovcima
Objavljeno 8. svibnja, 2018.
Povorka od 50-ak automobila i motocikala iz Hrvatske i Slovenije prokrstarili su kroz Vinkovce do Ivankova

Oldtimer klub “Stari Sjaj” iz Vinkovaca petu godinu zaredom bio je organizator Slavonskog oldtimer rallyja. Osim Vinkovaca, ove je godine karavana od 50-ak automobila i motocikala posjetila i Ivankovo. Uz domaćine iz Hrvatske, brojnim posjetiteljima predstavili su se i gosti iz Slovenije.

Među automobilima koji su pristigli u Vinkovce zamijetili smo automobil marke Mercedes Ponton, iz 1956. godine, u vlasništvu Mile Dragića iz Đakova. “Na mom automobilu sve je originalno, krov se može skidati, a održavanje je uistinu zahtjevno. Osim ovog automobila imam i Mercedes “repaš” iz 1966. godine, kojeg još uvijek restauriramo, rekao je Dragić.

Motociklisti uvijek privlače pozornost na oldtimerskim susretima kad god se pojave, a tako je bilo i u Vinkovcima kada je došao motocikl NSU, model 351 OSL, iz 1935., u vlasništvu Ivice Bajta iz Požege. “Ovaj motocikl je 50-ih godina bio u Požegi registriran. Međutim, raznim preprodajama taj je motor završio u Osijeku i igrom slučaja tamo sam ga pronašao 2000. godine i vratio ponovno u Požegu, gdje sam ga restaurirao i stavio na jednu izložbu. Tamo ga je pogledao jedan moj prijatelj koji nije odvajao pogled od njega. Pregledao je motor uzduž i porijeko pa mi na koncu rekao da je to nekada bio njegov motor”, priča Bajt, dodajući kako je čovjek potom otišao kući i donio originalnu prometnu dozvolu! “Sada je u mom vlasništvu i izuzetno sam ponosan na moj motocikl i jedini je primjerak u Hrvatskoj iz 1935. godine koji još uvijek ima otvorene ventile. Inače sam veliki ljubitelj oltdtimera i posjedujem još motora, samo, nažalost, nemamo dovoljno vozača”, rekao je Bajt.

Nakon defilea ulicama Vinkovaca, ljubimci na četiri kotača i motociklisti stigli su uz gradsku šetnicu u Vinkovce gdje je održana izložba oldtimera. U drugom dijelu Slavonskog oldtimer rallyja priređena je vožnja na relaciji kroz lokalna sela prema Ivankovu.

Mario KOKAJ
OSMA GODINA “STAROG SJAJA”

Prema riječima Tomislava Šunjića, predsjednika Oldtimer kluba “Stari Sjaj” iz Vinkovaca, ovo je osma godina kako djeluje ovaj klub. Iza njih je više od 25 organiziranih manifestacija, a kao klub posjetili su najmanje 150 manifestacija.

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala