Osijek
RADOVI U KIŠPATIĆEVOJ I BANOVOJ

Novi vodovod i cestu dobili još lani, a zelenilo neće ni do kraja godine?
Objavljeno 3. svibnja, 2018.
U lipnju nastavljamo građevinske radove u Banovoj - kažu u Vodovodu

Iako je sanacija vodovodne mreže u Kišpatićevoj i dijelu Banove ulice završena još lani, tamošnji stanari još uvijek čekaju na uređenje zelenih površina ispred svojih kuća. Tvrde, ove, nekada ulice pune zelenila, nakon radova koji su im trebali podići kvalitetu života, mjesecima su zapuštene.

- Očekivali smo da će zelene površine biti uređene ponovno nakon što radovi budu gotovi, pa smo bili strpljivi. Onda je došla zima, pa smo imali razumijevanja za vremenske uvjete, ali sada, u svibnju, doista više nema razloga da nas ignoriraju. Ulica izgleda zapušteno, nema drveća koje bi nam za koju godinu moglo vratiti stari hlad. Zvali smo 'Zelenilo' u Unikomu više puta, ali uvijek samo prazna obećanja. 'Doći ćemo, doći ćemo...', a nitko ne dolazi - žali se u ime stanara dviju ulica Verica Čačija. Kaže, građani bi možda površine uredili i sami, ali tu je riječ mahom o populaciji treće životne dobi koja nije više dovoljno dobrog zdravlja za takve poslove.

No, u “Unikomu” pitanje o uređenju zelenih površina u Kišpatićevoj i Banovoj ulici dočekuju iznenađeni. Kažu kako nikada nisu obećali da će upravo oni obaviti posao koji građani od njih očekuju.

- Svaki izvođač radova dužan je o svom trošku urediti i javnu zelenu površinu na kojoj je izvodio radove i time je vratiti u prvobitno stanje. Nažalost, to često nije praksa, te se nakon iskopa ostavljaju neuređene, odnosno devastirane zelene površine, koje nam je vrlo teško održavati, odnosno kositi. Stoga vas molimo da se u povodu ovog problema obratite izvođaču radova, u ovom slučaju tvrtki Vodovod - Osijek d.o.o. - poručuju iz Unikoma.

Iz Vodovoda, pak, ne stižu dobre vijesti - na uređenje zelenih površina čekat će se, čini se, još podosta.

- Kompletno uređenje zelenih površina planirano je nakon što se građevinski radovi završe u cijelosti, odnosno u cijelom obuhvatu projekta Banova/Kišpatićeva. Projektom je previđena sadnja trave i drveća sukladno preporukama nadležnog gradskog odjela. Nastavak izvođenja radova u Banovoj ulici, od Krstove do Matije Gupca, očekuje se u lipnju, a završetak je planiran do kraja godine - kažu iz Vodovoda.

Dakle, najrealnije je da će se uređenje okoliša dogoditi tek na proljeće 2019. godine.

Ivana SOLAR

sanacija

IZVOĐAČ RADOVA DUŽAN JE UREDITI OKOLIŠ

Verica Čačija

predstavnica stanara

Ulica izgleda zapušteno, nema drveća koje bi nam za koju godinu moglo vratiti stari hlad

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

KRVOPIJE SU SE OVE GODINE POJAVILI RANIJE

Zbog krpelja prava navala na veterinarske ambulante

Najčitanije iz rubrike