Osijek
ŽUPANIJSKO NATJECANJE SIGURNO U PROMETU 2018.

Klinci lako svladavali brojne prepreke na poligonu
Objavljeno 25. travnja, 2018.

Auto-moto klub Slavonac organizirao je natjecanje učenika osnovnih škola “Sigurno u prometu” 2018. Osječko-baranjske županije.

Zdenko Lupinski, tajnik AMK Slavonac, kaže kako su učenici morali prvo na teorijsku, a nakon toga i na praktičnu provjeru znanja i vještine upravljanja biciklom.

Bilo je iznimno pogledati kako učenici svladavaju prepreke na poligonu koji je postavljen u sportskoj dvorani Zrinjevac, a Lupinski kaže kako su djecu motivirali pripremivši im nagrade za najbolje učenice i učenike na natjecanju.

- Ovo naše natjecanje, kojem je cilj potaknuti djecu da budu sigurnija u prometu, održava se od 1993. godine. Prijavilo se ove godine 13 škola s područja Slavonije i Baranje i svaka je imala ekipu od po dvije učenice i dva dječaka. Djeca vole ovakve stvari i dodatno ih motiviramo time što se najboljima omogućava da nastavljaju natjecanje. Naime, najbolji s ovog županijskog natjecanja odlaze na državno natjecanje Sigurno u prometu, a dokažu li se tamo kao najbolji, mogu ići na europsko natjecanje - kaže Slavončev tajnik Lupinski.

Na ovogodišnjem natjecanju učenika, za koje je Auto-moto klub Slavonac osigurao natjecateljske bicikle i zaštitne kacige, najboljima su uručene nagrade i priznanja za sudjelovanje.

Lupinski navodi najbolje rezultate - dječaci: 1. Lovro Kedačić, OŠ Vladimir Nazor Đakovo, 2. Mihael Mišković, OŠ Vladimir Nazor Đakovo i 3. Andrija Brkić, OŠ Miroslava Krleže Čepin; djevojčice: 1. Dorotea Božić, OŠ Vladimir Nazor Đakovo, 2. Ana Patača, OŠ Ante Starčevića Viljevo i 3. Iva Antunović, OŠ Vladimir Nazor Đakovo. U kategoriji osnovne škole poredak je: 1. OŠ Vladimir Nazor Đakovo, 2. OŠ Ante Starčevića Viljevo i 3. OŠ Vijenac Osijek.

- Dva najbolje plasirana dječaka i dvije najbolje plasirane djevojčice čine ekipu Osječko-baranjske županije na državnom natjecanju koje će se održati od 22. do 25. svibnja 2018. godine u Rovinju - kazao je Lupinski. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike