Osijek
ŽUPAN ANUŠIĆ URUČIO PRIZNANJA

Zelena povelja OBŽ-a Sadikoviću, Astalošu i tvrtki Privilegium
Objavljeno 23. travnja, 2018.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić u ponedjeljak je uručio Zelene povelje Osječko-baranjske županije. Povelja je uručena Jasminu Sadikoviću, tvrtki Privilegium d.o.o. iz Kopačeva vlasnice Marije Gunzinam i Danijelu Astalošu.

- Ovo priznanje dodjeljujemo onima koji su zaslužni za očuvanje okoliša, prirodnih izvora energije i svega što nas okružuje, onoga što smo naslijedili i što trebamo ostaviti našoj djeci. Možemo reći da je svijest o ekologiji danas u Hrvatskoj na visokoj razini zahvaljujući upravo ljudima kao što ste vi, zahvaljujući vašem radu i trudu. Želim vam puno uspjeha u radu, pri čemu ćete i dalje imati potporu Županije. To što vi radite treba prenositi na mlađe naraštaje - rekao je Anušić.

Tvrtka Privilegium d.o.o. nagrađena je zbog projekta “Dvorište bake Katice” koje se nalazi u baranjskom selu Kopačevo, a kojim potiče kulturu održivog razvoja. Astalošu je povelja dodijeljena “za iznimnu djelatnost i ostvarene rezultate u oblikovanju i razvijanju svijesti o vrijednosti prirodnih izvora i očuvanju ekološkog sklada te kulturnih i estetskih vrijednosti prirodnih materijala”. On je široj javnosti poznat po radionicama lončarstva i izradi keramičkih posuda na tradicionalan način. Magistar zaštite okoliša Sadiković povelju je dobio “za izuzetnu djelatnost u razvijanju ekološke svijesti i promicanju potrebe zaštite okoliša među građanima, te iznimna pregnuća i ostvarene rezultate u oblikovanju i ostvarivanju programa ljudskog djelovanja u suglasju s prirodom”.

U ime nagrađenih županu je zahvalio Sadiković.

- Ovo je najveće priznanje koje možemo dobiti za dosadašnji rad, no to nas obvezuje da nastavimo dalje raditi na zaštiti okoliša - rekao je Sadiković. J. Nikolić

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike