Regija
DAN OPĆINE STARI JANKOVCI

Socijalnim planom i poticajima zadržati one koji nisu otišli
Objavljeno 24. travnja, 2018.

STARI JANKOVCI

Proslava Dana općine Stari Jankovci počela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih branitelja, a nastavljena je svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom javnih priznanja.

U pet naselja općine - Stari Jankovci, Novi Jankovci, Orolik, Slakovci i Srijemske Laze - do Domovinskoga rata živjelo je 7600 mještana, a danas ih je gotovo upola manje. Općinsko vodstvo nastoji osigurati što kvalitetnije uvjete života, unatoč brojnim problemima. Istaknuto je kako ipak ima razloga i za zadovoljstvo, a jedan od pozitivnih pokazatelja svakako je značajno povećanje proračuna.

- Prije mjesec dana imali smo drugi rebalans proračuna, koji je sada dvostruko veći od našeg dosadašnjeg najvećeg proračuna, a iznosi gotovo 24 milijuna kuna. U tom je proračunu i 13 milijuna kuna potpisanih ugovora, u čemu je udjel općine 0,95 posto, s čime smo više nego zadovoljni. S druge strane, nismo zadovoljni iseljavanjem mladih. Lokalna uprava nema ingerencije da to zaustavi, ali mi, socijalnim planom i poticajima poljoprivredi i gospodarstvu, činimo sve što je u našoj moći da pokušamo bar zadržati te ljude koji su još uvijek tu. Bez regionalne i, posebno, državne vlasti, mi sami ne možemo puno postići i s tih se razina nešto hitno mora poduzeti - istaknuo je Dragan Sudarević, načelnik općine Stari Jankovci.

Sjednica Općinskog vijeća bila je prigoda i za dodjelu priznanja. Plakete su dobili Mijo Banovak, zaslužni član DVD-a Stari Jankovci, i Zdravko Nikolić s obitelji, kao nesebični udomitelji. Grb je Općine posmrtno dodijeljen Krunoslavu Mandeku, učitelju glazbene kulture u Slakovcima, koji je velik dio života posvetio radu s mladim tamburašima. M. Kokaj

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike